Drömhus

Ja jag drömmer om mitt eget hus en gullig liten villa där jag och min familj kan bo. Vart vill jag att villan skall ligga?. Jo gärna på landet och helst med lite skog runt om så mysigt det skulle vara. Gärna med ett litet stall där jag kunde ha några hästar och en hund såklart. Hur ser då min lilla drömkåk ut?. En röd liten stuga med vita knutar och vita fönsterluckor det behöver absolut inte vara något jätte hus utan 4 rum är lagom. Ett mysigt kök och vardagsrum där man kan fixa och dona så man får det precis så som man själv vill. Ja det är drömmen jag har och en dag så skall det bli verklighet men först måste man ju hitta det perfekta huset och vi har då ingen brådska utan det får ta den tid det tar. Kikade in här:
estatefast
och där fick man mycket fina tips så har ni en stund över så besök gärna länken.
 
Nu skall jag fortsätta drömma om mitt hus på landet och leta efter den perfekta platsen och perfekta läget. Tänkte visa lite hur mina drömmar ser ut och lite bilder kommer här nedan. Allt jag önskar kan uppfyllas och det kan det göra för oss alla och vem skulle inte hellre betala för sitt egna place?. Just nu betalar man en hyra och där får man inte göra som man vill inte bygga om eller ändra något och det känns inte kul alls.
 
Typ så här fast med vita fönsterlyckor :
 
 

Hejhopp

Har blivit lite dåligt med bloggande men allt rullar på jag kör LCHF fortfarande och försöker hålla nere kolhydraterna så långt det går. Viktmässigt har jag stått helt stilla nu i 14 dagar men jag ger inte upp de sista kilona skall bort de med men det kommer att ta tid men jag har all tid i världen eller hur haha :).
Idag har vi varit iväg en snabb sväng till Mariestad där sambon köpte sill i en liten fiskbutik tydligen skall den här sillen vara riktigt god men för mig finns det INGEN sill som kan vara god usch och blä äter det inte.
Ligger nu här i soffan och gör absolut nada börjar känna mig lite smått raslös men vet inte vad jag skall hitta på :(
Så får allt ligga kvar här en stund till och ja se om jag kommer upp och hittar på något haha.
 
Ha nu en toppen dag/kväll alla så syns vi snart igen!
 
Just de vill visa min snygga rääcer vi tog en sväng igår och ja man får många blickar när man susar fram. Dock är den inte helt klar än :)
 
 

Julkort

För mig är det helt självklart att julkort skall skickas det är en mysig tradition som jag aldrig kommer att överge. Just att sitta och skriva alla kort är mysigt i sig och man skickar till sina nära och kära även de man träffar ofta och de som man mer eller mindre aldrig träffar p ga av att de kanske bor i annat land eller långt borta.
Det finns så mycket fina kort man kan skicka och här kan ni se lite av det som detta ställe har att erbjuda.
 
parnassforlag
 
Visst var de mysiga? Jag älskar att sitta och kika runt efter mysiga motiv och det finns verkligen ett stort utbud att välja bland. När jag sitter och skriver mina julkort så spelar jag samtidigt lite härlig julmusik för att riktigt komma i stämning och sedan skriver man alla kort med ett leende på läpparna. Mys på hög nivå är det och när julkorten skickats så vet man att de som får kortet blir glad och det gör mig lycklig med. Sen vet man ju att den härliga julaftonen närmar sig med språng och jag älskar allt som har med julen att göra både maten och att umgås med familjen det är verkligen hur mysigt som helst. Allt stök innan och allt som måste fixas ser man ju bara fram emot och jag känner absolut ingen stress. Så skicka julkort glädj dina nära och kära med ett fint kort. Idag så skall ju så mycket göras via datorn och sms men julkort skall vara handskrivna :D
 
 
 

Morsdagstårta

Igår var det ju morsdag och då måste man ju ha en tårta eller hur?. Så det fixade jag till en såklart var lite lat denna ggn och köpte färdiga bottnar men resten är gjort av mig :)
 
3 lager var det på tårtan det första med Fazer jordgubbschoklad. 3 dl grädde som inte får koka och i den tar man 180 gram choklad som skall smälta. Sedan in med det i kylen i minst 6 timmar helst över natten.
 
Det andra laget bestod av marsankräm den man köper.
 
sista lagret med grädde blandat med jordgubbssylt.
 
Sedan pyntade jag tårtan med jordgubbar och vindruvor och runt kanten noblesse.
 
 

Pannkaksmuffins med äpple och kanel

Dotterm skulle ha med sig lite fika så då bakade vi ihop lite pannkaksmuffins med äpple och kanel :)
 
Recept:
 
1 msk smör
2½ dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
½ krm salt
½ l standardmjölk
2 ägg
1 äpple
2 tsk kanel
2 msk strösocker
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt med en generös klick smör. Smörj även ovansidan av plåten.

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken. Häll i resten av mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Tillsätt äggen och vispa ihop till en slät smet.

Häll upp pannkakssmeten i nuffinsformarna. Fyll till ca två tredjedelar. Skär äpplet i tunna klyftor. Häll upp socker och kanel i en djup tallrik. Vänd äppelklyftorna i blandningen och lägg i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Lossa muffinsen med en bordskniv.
 
 

Löshår mm från Mizzy

 
Jag själv brukar använda löshår ibland och det finns en hel djungel av det att välja på både till dyra priser och mer normala och jag har köpt härifrån Mizzy och alltid varit nöjd med mina produkter. Om ni klickar på länken så kommer ni till sidan och kan se vad för hår och andra produkter de har.
http://bfy.nu/se/Khj
 
 
Jag med löshår:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vetekransar

 
Bakade lite igår kväll igen och denna ggn försökte jag mig på att göra vetekransar. Jag brukar inte baka bullar mm så ofta så detta blev lite utav en utmaning :)
 
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
14 dl vetemjöl
 
Min fyllning:
 
vaniljkräm och kokos
 
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.

Tillsätt socker och det mesta av mjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Dela degen i 3 bitar kavla ut plattor ha på fyllningen och rulla i hop på långsidan. Forma en krans och klipp jack i den.

Låt jäsa ytterligar 30 minuter under handduk. Sedan pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca

15- 20 minuter i 200 grader.

 

 


Tigerkaka

Då blev det lite bak idag igen :)
 
Detta behöver du:
 
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1 msk vatten
 
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av citron eller apelsin. ( Jag tog kokos i min)
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
 
2.Smält smöret och blanda med mjölken.
Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke tills det blir vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning.
Rör ner mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
 
3.Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulver utrört i vatten med resten av smeten och ringla i den ljusa smeten. Vicka lite så den flyter ut jämnt.
 
4. Grädda kakan i ugnens nedre del i ca 35-40 min.
 
5. Känn med en sticka om kakan känns torr och färdig.
Låt kakan ligga kvar i formen i 6-7 min.
Om kakan inte vill lossna blöt en handduk i kallt vatten och lägg över en stund.
Låt kakan svalna under formen eller under en handduk.
 
 

Fakirbiffar (Lchf)

Igår stekte jag ett gäng fakirbiffar det som är så skönt och lätt med dessa är att du bara bryner dom lätt i stekpanna och sedan in med dom i ugnen :)
 
Recept:
 
1 kg blandfärs
2 ägg
2 tsk finsalt
3/4 tsk nymald svartpeppar
smör
till stekning

Gör så här:

ta fram färsen en stund innan.

Blanda färs, ägg och kryddor
ordentligt.

Forma ca 12 rejäla biffar.

Bryn runt om i
smör.

Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills de har över 65 grader i
innertemperatur.
 
Jag hade ugnen på 200 grader.
 
 

Daimsnittar

Bakat lite idag igen och det fick bli daimsnittar :)
 
100 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap...
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dubbeldaim, 56 gram

Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i mindre bitar. Rör ihop smör, mjöl, socker, sirap, vaniljsocker och bakpulver till en deg. Använd gärna en köksassistent till detta, har du ingen går det bra med vanlig handkraft.
Hacka daimen i små bitar och blanda ner i degen. Dela degen i två bitar och rulla ut till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dom lite med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Ta ut plåten och skär kakorna i snittar innan dom kallnar.
 
 
 

Pannacotta med blåbärsgelé

Gjorde igår pannacotta med blåbärsgelé som jag skall bjuda på ikväll. Som en Buzzador så ska man ju bjuda vänner och bekanta och låta dom smaka och ta det av produkterna man får så det är det jag siktar in mig på ikväll här :)
 
Pannacotta:
 
  2 dl vispgrädde
  1 dl gelésocker multi  
  2 dl turkisk yoghurt 
  1 tsk vaniljsocker (egentligen ska man ha fröna från vaniljstång i men hade ingen hemma )
 
    Blåbärsgelé:

    Ca 2 dl blåbär
    1½ dl vatten
    1 dl gelésocker multi
  
 
Värm grädden vaniljsocker och gelésocer muli. Låt det koka i ca 30 sekunder. Ställ av och och låt den svalna något innan du tillsätter den turkiska yoghurten rör så det inte blir klumpar eller gryningt av yoghurten.
Fördela i 3-4 portionsglas låt den stå en timma i kylen och stelna.
 
Blåbärsgelé:
 
ta 1 dl av blåbären och koka dessa mjuka i 11/2 dl vatten. Ca 10 minuter tar det.
sila bären i en kastrull och blanda med gelésocker multi koka upp och låt sjuda i ca 1 minut.
Låt det svalna.
Skeda sedan gelén över pannacottan ställ i kylen för att stelna.
Vid servering använder du den andra decilitern att dekorera med.
 
 

Dag 3 på Lchf-fakir

Ja idag är det dag 3 på Lchf fakir och måste säga att det gått över förväntan..visst jag är seg i kolan och trött och matt men inte så att jag skulle avbryta. Vägde mig i morse och hade gått ner 1,2 kilo och det är jag nöjd med såklart. Vad har jag ätit idag då?. Började dagen med ett ägg för var inte så hungrig när jag vaknade..sedan blev det middag med fläskkotlett lite spenat bea och hemgjord majonäs. Ikväll har jag ätit 2 ägg med majonäs på och jag känner mig nöjd så.
Visst man äter inga mängder men tydligen är detta mer mättande än vanlig mat så det är ju positivt.
 
Vad har jag gjort mer idag då?
 
Jag har varit och handlat lite och kollat efter kläder med dottern..har även dragit fram snabeldraken och sorterat tvätt och tvättat..inte så speciellt kul eller hur? Men något som måste göras ;)
 
 

Hemmagjord majonnäs (Lchf-fakir)

Går ju på Lchf fakir och idag gjorde jag egen majonnäs och den blev riktigt god :)
 
Recept:
 
 1 ägg
 2 tsk vitvinsvinäger
 3 krm salt
 1 krm vitpeppar
 1 tsk dijonsenap
 2 dl rapsolja (ej kallpressad)

 Stavmixa, klart!
 
 

2 dagen på fakir (lchf)

och jag svettas som en gris och det luktar inget vidare men det är smällar man får ta haha...Hungrig är jag inte och allt går mycket smidigt. Huvudvärk hade jag en stund men det är bättre nu men seg i huvudet är jag men det blir väl säkert bättre. Var ute en sväng idag och handlade och när jag kom hem så åkte pyjamasen på och nu blir det soffmys resten av kvällen är ganska trött i kroppen.
 
Frukosten idag blev omelett och bacon
Middag: fläskfile bea och lite spenat ( vet inte om spenat är okej men tog bara en liten klick)
 
 
 
 

pannacotta (Buzzador)

Är ju en buzzador och fick förra veckan ett paket med Gelésocker muli och även en flaska Muscovado sirap av märket dan sukker. Av detta ska man göra pannacotta och bjuda vänner och bekanta så de får ta del av produkterna och provsmaka såklart.
 
Så idag bjöd jag mamma och dottern och sambon på pannacotta var ju tvungen att prova på att göra detta och det var så enkelt :)
Nu blir det till att bjuda lite vänner på detta med.
 
Hur gjorde jag då?
 
4 dl grädde
1 dl gelésocker muli
 
häll allt i en kastrull låt koka upp o puttra ca 30 sekunder. Fyll sedan glas eller skålar och ställ in i kylskåp.
Jag serverade mina med lite hallon på.
 
 

Sådär

då har man börjat sin dietresa igen och den här dagen har rullat på snabbt. Har intagit min frukost bestående av ägg och bacon. Nyss var det middag och trots att det såg väldigt ynkligt ut på tallriken så blev jag riktigt behagligt mätt skumt det där. Har nu ett mål att äta till ikväll och jag verkar inte vara hungrig alls och det känns skönt..skillnad mpt pulverdieten då man gick med kurrande mage för det mesta :D
 
2 skivor fläskfile
1 msk beasås
24 gram ädelost
och en klick spenat
 
 

En trevlig helg är nu

mot sitt slut och ja trist är det men nu väntar iaf en mycket spännande vecka. Har varit iväg och handlat inför morgondagens start med LCHF-fakir och ja jag ser verkligen fram emot detta och hoppas ju såklart att vågen och jag blir kompisar. Så morgondagens frukost ska bli fettkaffe det låter ju spännande eller hur? Vet inte hur det kommer att smaka det återstår att se haha.
Middagen kommer att bli fläskfile, bea och lite spenat.
Kväll: 2 kokta ägg och en bit ost (nu vet jag inte om ost egentligen hör till detta men det får det bli hos mig iaf :)
 
 
Men lite kort om igår vi var hos några vänner och tittade på mellon och åt och drack gott men fy bubblan vad besvikna vi blev av den låten som vann. Det kanske är jag som inte har musiköra men det var väl inget speciellt med han eller hon eller vad det nu skulle föreställa nää detta var helt fel val och jag funderar starkt på att skippa denna ploj grej helt det finns roligare saker att göra än lyssna på massa skräp.
 
 

Lördag och mello

Ja idag är det då Lördag säger iaf de som vet haha för mig känns det som vilken dag som helst men det beror på att alla mina dagar är lika eftersom jag är sjukskriven. Har varit iväg en sväng och solat och sedan färgat håret så nu känner man sig som en ny människa. Har även hunnit äta middag och ikväll bär det av till några vänner för att kolla mello känns som en fin dag/kväll helt enkelt.
För nästa vecka har jag en plan och jag ska ge mig på LCHF fakir så det sitter jag och läser om just nu och jag vet inte om jag fattat allt rätt men mycket kött kommer det att bli och ägg. Men innan jag ger mig in på det så måste jag läsa mer för man ska tydligen nolla kolhydrater helt.
 
Ha nu en härlig kväll alla!

Spenatsoppa

I dag har vi smaskat spenatsoppa till lunch och jag minns inte ens när jag åt det sist så jag njöt för fullt för detta är något jag verkligen tycker om. Fast man gör det allt för sällan :)
 
Recept:
 
500 g spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör/margarin
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt ( jag tog inte riktigt så mkt smaka av )
1 krm vitpeppar
1krm muskot
4 st ägg
 
 
Gör så här:
 
Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.
Tina spenaten i lite vatten i en kastrull
Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 min under lock.
Rör i grädden i soppan.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
 
 
 
 

Rabarbermuffins med chokladfrosting

Baksugen idag igen och ja jag hade rabarber i frysen såå då fick det bli rabarbermuffins :)
 
Recept:
 
250 gram smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
400 gram rabarber
¾ dl socker
2 tsk kanel

strösocker till toppning (1-2 tsk per muffins) Hoppas inte över sockret, det ger en härlig yta på muffinsen

Skala rabarbern, skär i bitar och förväll i vatten. Pressa ur all vätska ur den. Rör smör och socker pösigt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten. Blanda rabarber, socker och kanel och vänd ner i smeten. Lägg en bullform i botten i varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i bullformarna och toppa med 1-2 tsk strösocker på varje. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter.
 
Smörkräm:
 
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
 
jag tillsatte 50 g mörkchoklad som jag smälte och lät svalna lite innan jag rörde ner det i krämen.
 
 
 
 
 

Morgonsmoothie med hallon&blåbär o banan&vaniljyoghurt

Klev upp tidigt imorse och såg till att dottern kom iväg dit hon skulle. Sedan fixade jag till varsin smoothie och recept kommer givetvis :)
 
Det här hade jag i:
 
2 dl banan&vaniljyoghurt
1 dl hallon
1/2 dl blåbär
2-3 msk kokosflingor
 
Rör ner allt i en blender så att det blir mosat sedan häll upp i glas. Jag dekorerade med blåbär och kokosflingor. Mumsigt god kan jag lova.
 
 
 

Ananas och kokossmoothie

Har haft en lugn och skön dag här idag och njutit av en härlig Söndag. Dottern kom hit och hon blev sugen på en smoothie och snäll mamma som man är så fixar man till en sådan.
 
Recept:
 
1 1/2 dl persika papaya yoghurt
1 dl fryst ananas
2 tsk kokosflingor
1/2 pressad lime
 
(sedan dekoreade jag den med mango och hallon och strödde lite kokosflingor över)
 
Jag använde mig av en blender och mixade allt i den och sedan hällde i det i glas. Jag gjorde dubbelt av receptet till 2 glas.
 
 
 
 
 

1 maj

och idag kan jag tänka mig att några vaknade och inte mådde så bra..Men här var det en såå lugn kväll så ingen risk för att vakna med ont i håret här inte. Tog mig ett glas vin och låg på soffan och lyssnade på ljudbok (isfolket) en serie jag försökt att hitta men inte gjort biblioteket hade den inte för det var för många delar..dumt tycker jag. Men ljudbok funkar det med men den som läser bäckerna har en så fruktansvärt tråkig röst så man blir bara trött av att lyssna meeeen tog iaf mig igenom 3 kapitel igår och kanske blir det några idag med får se senare.
Har haft mamma här på en fika idag och efter när hon åkt så fick jag fram snabeldraken det är väl det som kommer att bli gjort här idag resten får vänta tills imorgon.
Har inga planer alls för ikväll och som jag känner just nu så vill jag bara vara hemma och mysa :)
 
 

RSS 2.0