lchf kasslergratäng

Ojoj detta gjorde jag bra..Klappar mig själv på axeln :) Kasslergratäng med sting i och det gillar vi här hemma.

Detta behöver du:

ca 8 kasslerskivor

1 gul lök

11/2 tsk sambal olek

ca 1 dl grädde

1-1/2 dl cremé fraiche

2 msk cream cheese vitlök&örter

chilikrydda

riven ost

Skiva kasslerskivorna i 4 bitar och lägg i en ugnsfast form. Rör ihop grädde,cremé fraiche och cream cheese och sambal olek och lite chilikrydda. Hacka löken. Häll gräddblandningen över kasslern och lägg löken över. På med ost och in i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.

Serverades med blomkålsris. Du river blomkål och kokar någon minut häller av vattnet saltar och njuter :)

 

 

Lchf kålrotsgratäng

Middagen har landat i magen och idag bjöd jag på skinkschnitzel och klrotsgratäng..woow säger jag bara såå himla gott. Till och med sambon måste ha tyckt detsamma för han gick och hämtade en extra omgång haha.. Nu sitter jag här mätt och nöjd och smuttar på en kopp kaffe..Livet är underbart eller hur? :)

Det här hade jag i :

ca 350 g kålrot

11/2 dl grädde

1 burk cremé fraiche paprika&chili (den lilla)

1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök

salt,peppar och chilikrydda

ost

Skär kålroten i tunna skivor,hacka lök och vitlök. Blanda cremé fraiche och grädde och kryddor i en bunke. Lägg kålroten längst ner i en ugnsfast form lägg över den hackade löken och vitlöken. Häll över gräddblandningen och toppa med den rivna osten. In i ugn på 200 grader ca 50-60 minuter.

 

 

Muffins (Lchf)

Dottern och jag har blivit riktiga fikatanter och visst är det trevligt men nu får det vara stopp med fikabröd för ett tag..iof har jag tappt vikt när jag varit sjuk men ja vill ju inte gå upp allt igen..Men dessa muffins va helt gudomligt goda smakade kladdkaka och det är ju inte fel eller hur? Sedan spritsade vi färgad grädde på och vips hade man en god cupcake :)

Till muffinsen: Blev 7 stycken

100 g osaltat smör

100 g mörk choklad

2 ägg

0,75 dl grädde

2 kryddmått äkta vaniljpulver

Gör så här:

smält smöret och lägg i chokladen så att den smälter med där i. Vispa ägg, häll i grädde och vaniljpulver och vispa det. Sedan i med smör/chokladblandningen och fyll formar till hälften. In i ugn 225 grader ca 10-12 minuter. Jag använde en muffinsplåt.

Vispa grädde och färga med gul och röd karamellfärg. Ät och njut.

 

 

Broccolisoppa (Lchf)

Gokväll på er..Idag har jag äntligen fått lite gjort här hemma även om det går tungt..förkylningen är verkligen envis och så fort man rör sig blir man helt matt i kroppen. Men nu har iaf hajen rastats och jag har fått lite annat smått och gott gjort som tvättning mm.

Nyss fixade jag till en broccolisoppa och den satt fint för jag är lite småfrusen så den värmde mig gott och smakade ljuvligt med. När jag gör vissa saker så gör jag på en höft men ska försöka ge er receptet på soppan så gott det går.

ca 200 g broccoli

några msk grädde ( här får man smaka av och se hur mkt man vill ha )

1/2 buljongtärning (grönsak)

salt&vitpeppar

Fyll kastrullen med vatten så den täcker broccolin och lägg i den halva buljongtärningen. Låt det koka 3-5 minuter. Spara sedan ca 1/2 dl av vattnet som broccolin kokat i resten häller du av. Häll i grädden och kryddorna och mixa till en slät soppa. Jag la en klick cremé fraiche i min.
 
 

Lchf blomkålsbullar

Blomkålsbullar till middag idag :) + fläskfilégryta från igår nomnom :)
 
10 stycken :)

ca 5 dl riven bkomkål

1 ägg

1 msk Cream cheese

11/2 tsk fiberhusk

salt,peppar,chilikrydda

Jag kokade den rivna blomkålen ca 1 minut (men det kanske inte behövs) sedan rörde jag ihop allt till en massa och formade bullar. Stekte i rikligt med smör tills de fick fin färg.

 

 

 


Lchf Chokladbiskvier

Ja lite fikabröd till kaffet ska man väl ha när det är helgmys? Så jag har stått i köket och pillat ihop lite chokladbiskvier och självklart Lchf. Så har precis fikat här nu och ja vad ska man säga? NOMNOM är på sin plats.

Bottnen:

1 äggvita ( spara äggulan i ett glas eller en kopp)

1 1/5 dl mandelmjöl

ca 1 msk sötströ

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop ingredienserna och klicka ut platta cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 18 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.

När bottnarna svalnar kan du börja med chokladkrämen!

Chokladkrämen:

50 g creamcheese eller mascarpone ( jag hade ingen mascarpone hemma)

50 g smör

1 äggula ( här kommer den till användning)

1 msk sötströ (11/2 msk om man vill ha det sötare)

1 tsk kakao

1 1/2 krm vaniljpulver

Gör så här:

Smält smöret och rör ihop alla ingredienser och låt stå och stelna. Toppa krämen på de avsvalnade bottnarna och ställ sedan in i kylskåp ca 1 timma.

Chokladöverdrag:

Sen kommer vi till det allra sista smält ca 40-50 g mörk choklad doppa kakorna och sedan ställ kallt igen. Sen är det bara att fika :D

Just de jag fick ut ca 6 stycken av detta :)

 

Fläskfilégryta (Lchf)

Herregud gjorde nog världens godaste fläskfilégryta idag..känns underbart att avsluta helgen med denna mat nu ser jag fram emot ny vecka och nya rätter :)

Till grytan: ca 5 portioner

1 fläskfilé

1 pkt bacon

10 färska champinjoner eller en burk vilket som funkar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

ca 2 dl grädde

ca 2 dl cremé fraiche

2 msk soja

buljongtärning (kan uteslutas)

2-3 msk ketchup ( den med stevia)

2 tsk sambal olek

salt&peppar

Gör så här:

Skär filéen i tunna skivor, strimla bacon och finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Bryn filén på hög värme och lägg den sedan åt sidan medans du fräser lök,vitlök,champinjoner och bacon. Lägg sedan ner köttet igen och häll på cremé fraiche, grädde,soja,buljong,ketchup,sambal olek och låt puttra ca 20 minuter. Saltapeppra efter smak.

Kålrotspommes:

skär en kålrot i strimlor så som pommes ser ut. Jag förkokade mina ca 5 minuter. Sedan använde jag en kastrull med olja och friterade där i. Vill man inte göra det så kan man tillaga dom i ugnen med. Mkt olja på och in på 200 rader ca 30 minuter. Tills de ser fina ut och är krispiga.

 

 

 

 

 


Kasslergryta (Lchf)

Hej på er allihopa!

Idag var jag såå himla hungrig och väntade på att klockan skulle bli 12 så att jag kunde få äta min mat. Så jag satt redo vid matbordet när visaren slog över 12 slaget haha. Nu så är jag mätt och nöjd och ni skall få receptet på det jag lagade såklart. En plock ihop gryta kan man säga att detta blev meeen såå jäkla god.

Detta hade jag i : ( räcker till ca 4-5 personer)

400 g kassler

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

8 stora färska champinjoner

2 tomater

1/2 burk salsa sås

1 tsk sambal olek

100 g färskost (här kan du ta antingen Ph-ost eller Cream cheese)

1 1/2 dl grädde

salt,peppar och chilipulver

Gör så här:

Hacka lök,vitlök,champinjoner och stek det i smör. Häll på färskosten, grädde och salsa och sambal och låt puttra lite. Häll i strimlad kassler och tomat och krydda efter smak låt allt puttra ca 10 minuter. Klart!

Jag åt stekt vitkål till och det var supergott. Strimla vitkål och stek det med rikligt med smör salta och peppra och det är klart när det är mjukt.

 

 

Proteinplättar (Lchf)

Idag har himlen öppnat sig och det smattrar på bra på rutorna..jag  passade på att ha en inomhusdag och med det menar jag städa..inte det  allra roligaste men tyvärr nödvändigt ibland. Så nu har hajen rastats  och tvätten är tvättad osv...

Satte mig ganska nöjd i soffan nyss  och funderade på vad jag skulle fixa till för gott att mysa med och kom fram till detta :) Man behöver inte smälta en ruta mörk choklad att ha  på om man inte vill..jag gjorde det för att jag kände att jag varit så  duktig så ville lyxa till det lite. Det räcker helt klart med lite  vispad grädde o bär bara och smakar lika gott med det. Kan säga att det  blev många och jag orkade bara hälften.

Till 11 plättar :

2 ägg

1 dl kokosmjölk

1/2 dl vatten

1 msk fiberhusk

30 g proteinpulver och jag mätte upp det och det blev 1 dl ( här kan du använda valfri smak jag hade cookies&cream)

lite salt ( tog typ 1 nypa)

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser i en skål och låt den stå några minuter och  svälla. Använd antingen en plättlagg eller vanlig stekpanna ha  medelvärme på och stek i kokosolja. Några minuter på varje sida. Servera och njut!

 

 

Tortillabröd (Lchf)

Fick så mkt kvar från igår så vi körde tacomys idag med..Fast idag gjorde jag egna Tortillabröd och det var både gott och enkelt.

Till bröden behövs detta: ( jag fick 2 stora och 2 små av denna sats )

4 ägg

1 dl cremé fraiche

0,75 dl mandelmjöl

0,5 dl fiberhusk

0,5 tsk salt

Gör så här:

Vispa äggen pösigt och sedan vispar du ner cremé fraichen i en bunke. Blanda mandelmjöl,fiberhusk och salt i en egen bunke och sedan vispar du ner det i äggblandningen. Låt det svälla i ca 10 minuter. Sedan kan du klicka ut halva smeten på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut den. Blir en stor rektangel jag gjorde dom runda när de var klara. Jag gjorde 2 små också på en annan plåt de smetade jag ut med en slickepott så att de blev runda. In i ugnen i ca 8-10 minuter i 150 grader. Alltså blir det 2 plåtar man använder :)

 

 
 

Zucchinilasagne (Lchf)

Söndag idag då och brist på fantasi så slängde ihop en lasagne med zucchini och som vanligt blev maten uppskattad här hemma och det blev inte mkt kvar. Så nu ska jag njuta av dagen som är kvar och ägna den åt mig själv..ett bad och soffmys står på min att göra lista haha :D

För er som inte varit inne på min blogg innan så kan jag berätta att jag lagar lätta rätter och inga som är jätte dyra att inhandla till..varför jag gör det?. Jo det är för att jag inte har en så stor bugdet att röra mig med varje månad och då får man helt enkelt lära sig att shoppa med sunt förnuft. Jag handlar alltid på mig storpack och ser till att ha basvaror hemma och det kommer man långt med. Oftast räcker det med att jag handlar 1 gång per vecka och planerar man matsedel då blir allt så mkt enklare. Från och med nästa vecka så ska jag bli lite striktare och med det så menar jag att det inte ska bli så mkt bakverk mm..för vill man gå ner i vikt så fungerar det ju inte att äta massa gotteligott utan maten räcker gott och väl för jag ska berätta ytterligare en sak för er. Sedan jag började med Lchf så har jag inte haft kurrande mage alls har inte haft jobbiga hungerkänslor utan jag klarar mig utmärkt på 3 mål mat om dagen. Visst låter det härligt? Man är mätt och nöjd hela tiden och mår så bra med.





Nu till receptet: 4 portioner

500 g köttfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

Grönsaksbuljong 1/2 tärning ( detta kan uteslutas)

1 burk hela tomater

1 tsk sambal olek

1 dl cremé fraiche

1 dl cream cheese

salt,peppar,chilikrydda

1 zucchini

ca 2 dl riven ost

Gör så här:

Stek köttfärsen och ha i lök och vitlök. Sedan är det bara att fylla på med de övriga ingredienserna och låt allt puttra i ca 10 minuter.

Använd en osthyvel och hyvla zucchinin.

Sedan började jag med att ha köttfärs längst ner i en ugnsfast form sedan byggde jag på med zucchini och köttfärsås. Jag avslutade med köttfärs och la sedan på riven ost. In i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.

 

 
 

RSS 2.0