Bröd med fikon, aprikoser och tranbär

Bakade ett supergott bröd nu ikväll ...Nomnom :) Så himla enkelt var det med och det gillar jag :)
 
Det här behöver du:
 
3 1/2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
ca 1 dl tranbär
1/2 dl aprikoser
1/2 dl fikon
1/2 dl hasselnötter (krossade)
3/4 dl socker
3 dl filmjölk, går lika bra med yoghurt av olika smaker
3/4 dl sirap

Gör så här:

Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper. Ugn: 200 grader ca 45 min

 

 

Lingonkaka med vaniljsmak :)

Idag klev solen av en stund och det kom lite regn och åska..så då passade jag på att ställa mig i köket och baka en kaka. Imorgon ska vi åka iväg en tur till Ullared och då passar ju lite fika bra att ha med sig. Dock inte för mig men för de andra som är med :)
 
Detta behöver du till kakan:
 
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl lingon ( det kan vara frusna det gör inget)
1 dl vatten
 
Fyllning:
 
100 gram smör
1 dl mjölk
31/2 dl vaniljsocker
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröa en form med löstagbarkant ca 24 cm i diameter. Du kan bröa med antingen kokos eller ströbröd. ( jag tog kokos)
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och lingon och vänd ner det i smeten och tillsätt 1 dl kokande vatten. Rör om och häll i formen och ställ den i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
 
Lossa kanten på formen och låt kakan svalna på galler. Dela kakan i 2 bottnar.
 
Fyllning:
 
Smält smöret och tillsätt mjölken och vaniljsockret och låt koka ca 2 minuter. Sedan skedar du ut det på den nedersta delen av kakan. Sätter tillbaka den översta och pudrar med florsocker.
 
 
 

Rabarber/blåbärspaj

Lite gott till kvällskaffet :)
 
Detta behöver du:
 
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 dl blåbär och 2 dl rabarber
 
 
Gör så här:
 
blanda smör, vetemjöl, socker i en bunke nyp i hop så det blir smuligt.
Smöra en form och fyll den med blåbär och rabarber, strö lite socker på bären.
Sedan sprider du ut smuldegen över.
In i ugn på 200 grader i ca 20 min.
 
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
 
 

Oopsies

Idag gjorde jag Oopsies och använde som bröd till hamburgare..mkt lätta att göra och dessutom väldigt goda :)
 
Det här behöver du:
 
3 st ägg
85 g Philadelphiaost
en nypa salt
 
Gör så här:
 
Vispa äggvitorna med en nypa salt i till ett hårt skum. I separat bunke vispar du ägggulor och philadelphiaosten. Vänd ner gulorna och osten i äggvitorna försiktigt och rör om.
Klicka sedan ut ca 6 stycken på en bakplåt med papper och baka i ugnen på 150 grader ca 30 min.
 
 
 

Ananaskaka i långpanna

Gotteligott :)
 
1 burk ananasringar, ca 500 g
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
 1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 ½ dl vetemjöl
 

Garnering florsocker

 

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.

4. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.

 

 

RSS 2.0