Igelkott kakor

Fick ett ryck och bakade dessa igelkottar idag..inte de snyggaste men var ju första ggn :)
 
Det här behöver du :
 
227 g smör
1,7 dl socker
1 ägg
1 tsk vanilj extrakt
5,6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
 
choklad minst 70% och hackade mandlar
 
 
Gör så här:
 

Rör socker och smör, blanda därefter med ägg och vanilj extrakt

Blanda samman de övriga torra ingredienserna

Forma ovala kakor med en spetsig ända (nos)

Grädda i ung ca: 6-8 min, 200 grader

Låt svalna

Smält chokladen doppa ned kroppen i chokladen och strö över hackad mandel

Avsluta med att spritsa ut ögon och nos med smält choklad

 

 

Hej hopp i regnet

jisses har totalt glömt bort att blogga men nu såå är jag tillbaka igen. Midsommaren är över och den var toppen trevlig med firande med vänner och familj god mat och tårta och ja jag ÅT ..ja ni läste rätt jag unnade mig att vara en vanlig människa just den dagen och vet ni vad? Det är inget jag ångrar alls. Ni ska få se tårtan jag gjorde och en bild på mig och mitt underbara <3.
 
I tårtan hade jag:
 
1 lager med Marabou jordgubb (fluff)
1 lager med marsankräm
pyntad med jordgubbar och grädde och riven choklad på.
 
Fluff:
 
180 g choklad
3 dl grädde
 
Gör så här:
 
värm grädden den får inte koka lägg i chokladen i bitar så den smälter. Häll upp i en bunke/skål och ställ i kylskåp minst 5 timmar helst 1 dygn. Sedan vispas den till fluff.
 
Det var om midommaren det nu har det ju gått ytterligare ca 1 vecka och den veckan har gått åt till att äta ordenligt och som ni vet kör jag ju LCHF och det fungerar riktigt bra man äter sig mätt och nöjd och allt rullar på i rasande fart..jag har nu 3 kilo kvar till målvikt och ja det ska jag väl klara tycker jag?. Sambon jobbar 2 veckor till innan han går på semester och förhoppningsvis kanske jag är i mål när han är ledig det återstår att se.
 
Idag och hela helgen rättare sagt har regnet öst ner och vi har mest varit hemma..fick ett ryck idag och åkte iväg till Hjo för att spana in hem&hobby och jösses vad saker man ville handla men man fick slå sig själv på fingrarna och släppa det man var på väg att stoppa i vagnen. Men lite handlade vi ju såklart det var ju därför vi åkte :).
Vi kikade även in på lite loppisar utmed vägen och jag hittade lite kossor till min samling wiie såå härligt.
Nu är det soffhäng som gäller här gubben ska kolla fotboll och ja jag sitter här på datorn och spanar istället för att se gubbar som jagar en boll är jag inte det minsta intresserad av.
 
Ha nu en trevlig kväll!

Daim mint kakor

Bakade lite idag igen och ja här kommer receptet :)
 
Det här behöver du:
 
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk sirap
11/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
1 stycken daim med mintsmak  56 g
 
Gör så här:
 
Rör ihop allt och sedan hacka chokladen och ha i rulla ut till längder och in i ugn 175 grader i ca 15-20 minuter.
Skär snittar i den när den är varm låt svalna.
 
 

Broccolipaj med champinjoner, salami och brieost.

Gjorde en grymt god paj och bjöd på igår på midsommarafton och tänkte dela med mig av receptet :)
 
Pajdeg:
 
200 g vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
 
 
Fyllning:
 
2 buketter broccoli
200 g färska champinjoner
150 g pepparsalami
150 g brieost
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk salt&peppar
 
 
Gör så här:
 
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och tryck ihop den till en slät deg. Kavla degen på mjölat underlag till en stor platta något större än formen. Kavla så den är ca 0,3-0,5 cm tjock.
 
Lägg degen över pajformen du kan använda bakplåtspapper om du vill lättare att lyfta ur pajen då. Men jag oljade in min form och det fastnade inte alls i den då.
 
Förgrädda i 10 minuter i 220 grader.
 
Ta ut formen och tillsätt fyllningen.
 
Du vispar ihop allt till fyllningen i en bunke, stek champinjonerna i skivor. Brieosten i skivor och pepparsalamin i bitar.
Jag hade i allt i bunken utom brieosten för den la jag längst upp när jag hällt i allt i pajen. Sedan grädda den i ugnen ca 30 minuter i 200 grader. Sedan är det bara att servera och njuta :)
 
 
 

Smuliga vanilj&apelsinrutor

Idag blev det lite bakning igen och de smakade ljuvligt gott :D
 

Smuldeg:


250 g smör, rumsvarmt
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

 

Fyllning:


2 ägg
2 dl crème fraiche, 34 procent
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en ½ apelsin (kan bytas mot citron)

Garnering
florsocker

Gör så här:

Nyp ihop alla torra ingredienser med fingrarna så det blir en smulig massa.

Rör ihop fyllningen

Använd en form som är 25x20. Smula ner hälften av degen och häll sedan på fyllningen. Resten av smuldegen på och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min. Lyft inte ur kakan förrän den svalnat och då kan du även skära upp den.

ca 12-16 beror på hur stora man gör dom.

( man kan byta ut apelsin mot citron om man vill)

 

 

 

 


Jomen så att

igår var vi iväg en sväng till Hova där sambon hämtade en gammal cykel..ja för er som inte vet så samlar han på gammal skrot haha :D
Idag har jag varit hemma hela dagen och det har varit skönt och lugnt, hade lilla mamma här på en fika och ett trevligt samtal som alltid.
 
Den här fina gobben åkte vi förbi på vägen till Hova :
 
 

Kaka med rabarber&jordgubb

Idag kände jag att det var dags att baka lite igen och eftersom jag hade både rabarber och jordgubbar hemma så blev det en kaka med det såklart.
 
Detta behöver du:
 
75 gram smör eller margarin
 1/2-1 tsk kardemumma
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 2 dl rabarber
1 dl jordgubbar
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter 24 cm i diameter.
Smält matfettet.
Vispa ägg och socker och vanilj pösigt
Blanda i mjöl och bakpulver och matfett rör ner alltihopa.
Häll smeten i kakformen strö på rabarber och jordgubbar allt skuret i bitar och strö över kardemumman.
Grädda kakan i ca 25-30 minuter kakan skall vara lite kladdig och seg.
 
Servera med grädde eller vaniljglass.
 
 
 
 

Hett

Vaknade imorse av mysigt fågelkvitter klev upp och käkade frukost. Mysigt i stillhet iof så var dottern här men hon sussade så sött henne väckte jag senare. Mamma kom upp på en fika och vi åkte iväg en sväng och handlade. Varmt som tusan var det idag jag gillar värme så jag klagar inte :)
Nyss var jag och dottern ute på en skön promenad och det var helt folktomt på gatorna så vi njöt av den svala sköna kvällen..
 
Köpte mig den här idag så nu kommer jag att lukta fräscht och gott.
 
 

Jomen visst

händer det saker med min kropp även fast jag tycker att det står helt stilla just nu. Jag kämpar på med LCHF och försöker hålla mig så nära 0 på kolhydrater som det går och kollar man dagens intag så hamnar jag på 1.93 g kolisar och det är INTE mycket det. Jag vet inte om kroppen har fastnat på en platå just nu och bara vägrar att släppa kilon men jag kämpar på jag tänker då inte ge upp :).
 
Ni som är nyfikna på vad jag äter så sök på LCHF fakir så ser ni hur mina dagar ser ut. Mycket kött,fisk och fågel blir det iaf och mycket ägg :D
 
Men när jag provar mina jeans så ser ja ju att lite har det ju hänt för de satt tight innan och ja bilden kommer här.
 
 
 
 

Plopp päron kakor och marabou jordgubb kakor!

Vad ställer man sig och gör i värmen? Jo bakar lite och idag blev det plopp päron kakor och marabou jordgubb kakor.
 
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk sirap
11/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Rör ihop allt och sedan hacka chokladen och ha i rulla ut till längder och in i ugn 175 grader i ca 15-20 minuter.
Skär snittar i den när den är varm låt svalna.
 
 
 
 

Söndag :)

Idag är det Söndag igen och den har varit lugn och skön. Varit hos mamma där sambon och resten av gänget åt kålpudding potatis och sås..jag hade med mig en egen middagslåda med lite smått och gott så som kyckling, zucchini sås och lite brie så nu är jag mätt och go i lilla maggen.
Nu blir det soffhäng en stund :)
Imorgon är det ny vecka igen och den innefattar student på Torsdag annars inte så mycket annat mer än att jag ska baka..Ovanligt va? :)

RSS 2.0