Mumin i love mumin

Sambons mamma har varit i Finland och kom hem igår och vi åkte dit en sväng och fikade..och ja ni kan ju gissa vad jag fick? Muminmuggar ja hon vet ju att jag samlar så ja jag blev jätteglad såklart..Love Mumin ju :).
Sedan fick jag en Ed Hardy vinflaska jag tycker att de är grymt snygga och nu har jag 8 stycken vill ju ha alla såklart :).
 
Idag har det inte hänt så mkt alls..har tvättat lite och sambon och jag tog oss en tur med mopederna.. Nu blir det soffhäng resten av kvällen.
 
 
 

Skara och veteranbilar

Jisses va illa man sov inatt..varmt som tusan var det och jag kan bara inte sova utan täcke det går bara inte..så sparka av dra på ja så höll man på i timmar...somnade vid 4 tiden kanske och sov som en stock när sambon kom och ruskade i mig i morse...då var kl 10.30...
Så upp fixa till sig och åka fick det bli...snabba bud..
Vi skulle åka och kika på veteranbilar vädret idag var väl inte det bästa då det regnade men trots det så var det lite bilar, motorcyklar och traktorer mm där som vi kunde kika på.
 
 
 

Hemma dag

var bara iväg en snabbis till Willys och Coop...Har bakat bullar och kolakakor idag och det var riktigt varmt kan jag lova..inget bra bakväder just nu haha..men nu är det gjort och jag är nöjd.
Har kört en heldag med nutrilett idag och det har gått riktigt bra inte varit så där hungrig som man brukar vara och det känns skönt.
Får se om det blir en heldag imorgon med men sambon prata om att vi kanske skulle grilla just nu när jag har bestämt mig för att kämpa på med nutriletten..Aja vi får se hur det blir.
 
 
 

Provat på...

bilbingo för första gången nu ikväll och ja jag blev väl inte särskilt imponerad..var inte ens i närheten av att få bingo och att få tuta...fast visst var det mysigt att sitta där i bilen men kanske inte något jag vill göra ofta precis.
 
Helt ärligt föredrar jag travet lite mer spänning i det hela...haha :D
 
Tuuut
 

Tuut tuut bilbingo

ja om nu det inte blir regn så blir det bilbingo lite senare idag..Idag har jag varit iväg en sväng till Ö&B köpte mig nutrilett men fy bubblan va de är dåliga på att prismärka rätt..Det stod 119 kr på hyllan när jag kom till kassan blev det 149 kr då hämtade jag en annan smak och vips så kostade det 88 kr...väldigt snurrigt måste jag tycka...Man kan verkligen bli lurad i affären. Varför skilja så på smaker blåbär eller jordgubb det borde väl kosta samma för båda?. Aja nu har jag ett paket hemma iaf.
 
Satt och kollade lite på nätet igår och hamnade på en annons om diet fruktdiet var det och fick syn på bilden och blev full i skratt om man får sådana här läppar av dieten så köper ja ju den direkt..*NOT*.
De kunde väl valt en snyggare bild?
 
 

Hemma

idag tar jag det lugnt känner att jag behöver det..Så har fixat lite här hemma och suttit en stund på balkongen och njutit av solen.
Fick lite fina paket av sambon idag en köksassistent och ett objektiv till min kamera han är för go :)
 
 
 

Torsö

Idag blev det en tur till Torsö för lite sol och bad...grillade lite och hade det mys. Men nu är den här tjejen trött har fläkt ut mig i soffan och här kommer jag stanna...
 
 

Kvällsmys

Sitter här i min ensamhet och målar naglar dricker te och lyssnar på musik...njuter av kvällen och tystnaden...men det blir inte så länge till för snart är dottern och gubben hemma igen båda är ute på vift på varsitt håll då alltså och jag får min lilla egentid.
 
Snart är det dags att hyvla av allt hår på benen och sedan blir det tv för resten av kvällen....
 
 

En typ ta hand om mig själv dag...

Åkte iväg och hämtade upp dottern och sedan till Ö&B och köpte hårfärg..sedan till coop och handlade lite till dagens kycklingsallad och för morgondagens grillning på Torsö..
Nu så har man fixat så man blivit blond igen och dottern sitter med sitt i håret och en kopp te avnjuts i värmen det är ju bara 38,6 grader i solen ;).
Blir lite chokladmask i ansiktet sedan och lite rakning av ben så man inte skrämmer folket med lurviga ben i morgon haha...
 
 

Varmt

nu är det riktigt varmt mätaren i köket stod på 40,4 grader sååå man är lagom mör efter en dag på travbanan i värmen. Inte så mycket vinst men en härlig dag var det iaf.
NU blir det inte mycket mer gjort idag..känner att jag har lite huvudvärk kanske är av all sol så vila får det bli nu.
 
Puss Å Häj!

Trav trav

ja idag var det meningen att jag skulle åkt till Axevalla och kollat på trav men redan igår kände jag att jag hade ont i nacke och huvud. Vi satt hos min bror och grillade och jag var inte riktigt kry..vi åkte hem runt 23 och hoppade i säng vaknade flera ggr under natten med värk i nacke och huvud och svettades och ja mådde dåligt helt enkelt.
Så ja det blev inget trav för mig men så dåligt som det gick idag så gjorde det ju detsamma.
Nya friska tag imorgon..om jag kommer iväg vill säga men det tror jag för jag mår faktiskt lite bättre just nu har vilat hela dagen idag.
 
 

Lugn dag

Idag bestämde vi att vi inte skulle åka iväg någonstans utan bara slappa och ta det lugnt. Så jag har mer eller mindre varit hemma hela dagen var en sväng hos mamma bara och tog en kopp te och pratade lite.
Kvällen kommer att flyta på i samma takt alltså soffläge tv och dator.
 
Håller på att kika lite på travet till Lördag på Axevalla..vi skall dit och titta och nu vill man ju få till en bra rad med.
 
 

Steka i solen

Idag blev det en tripp till Torsö där vi gled ner på solvarma klippor..ett magiskt ställe underbart fint. Solade och badade och grillade. Jag min klant tappade kameran i vattnet så hann bara ta 2 bilder :( Får se om kameran fungerar något mer just nu ligger den på tork.
 
 
 

Roadtrip

Imorse hämtade vi upp dottern och åkte ner till Ö&B och köpte lite småsaker som vi skulle ha med på roadtripen med Thunderbirden..ringde mamma så hon kom hit och sedan bar det iväg. En härlig resa genom den underbara svenska naturen lite stopp för fika blev det och sedan stannade vi i Råbäcks hamn där grillade vi och solade lite.
Sedan köpte vi varsin glass innan turen hemåt sakta börjades men det blev lite stopp på vägen hem med.
 
Nu så sitter man här trött av all frisk luft men nöjd med den mysiga dagen :)
 
 

Skulle ju

visa mitt loppisfynd jag gjorde förra veckan och nu kommer det äntligen hade ju nästan glömt bort detta ju. Den här köpte jag för 30 kr och är så nöjd den kommer att bli perfekt i mitt framtida hus på landet eller hur?. Ja jag har drömmar om ett gammalt hus med stall och jag hoppas det kommer att gå i uppfyllelse att man kan köpa sig ett.
 
Så vad har hänt idag då?. Var en snabbs hemma hos mamma och sedan på vägen hem köpte jag med kebabsallad ja jag tar semester ifrån köket idag och det är jag ju värd.
Gubben kom hem sent igår och han är lite trött idag så vi har inte hittat på något speciellt utan det får bli imorgon istället.
 
 
 

Ensam hela helgen

då sambon varit i Åmål idag kommer han äntligen hem igen..det har varit jobbigt att sova ensam på natten man är ju van vid snarkningar och prat i sömnen. Vad har jag gjort då hela helgen när jag varit ensam?, Ja inte är det så jättemycket inte har bakat och solat och varit hos mamma en sväng. Dottern var här med en killkompis några timmar i Fredags och det var mysigt. Fast iof att va ensam är inte helt fel det heller jag tror det är bra att vara ifrån varandra lite ibland så jag tror bara att det gjort gott.
Men nu ska det bli skönt att allt blir som vanligt igen och vi kan hitta på lite roliga saker i veckan som kommer. Blir väl lite olika dagsturer vi ger oss ut på.
 
Solat har jag gjort denna helgen inte långa stunder men lite då och då jag är inte någon människa som kan ligga och steka länge i solen det pallar inte jag med..men en kvart i taget går bra :D
 
Har fått fräknar på lilla näsan men det är inget som stör mig alls :D
 
 

Woop woop

Idag har jag bakat matmuffins alá Lchf och jag har rastat hajen och hunnit sola...Så nu kan jag pusta ut och ta det lugnt ikväll...en promenad ska jag dock ta senare när det blivit svalare ute..
 
Lchf- muffins:
 
5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 dl strimlad skinka
1 msk gräslök
salt
peppar
 
Gör så här:
 
Börja med att vispa ihop grädden och äggen, detta ska då göras lätt. Tillsätt sedan den strimlade skinkan, gräslöken, osten och salt och peppar.
Häll upp smeten i 10 formar, helst placerade i en muffinsplåt. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.



 
 
Och så lite solbilder:
 
 
 

 
 

Jordgubbsmuffins

Hej hopp idag så åkte gubben till Åmål och jag blev själv hemma så vad kan man då hitta på jo lite bakning.
Det blev Jordgubbsmuffins och kolakakor...Så nu kan man få lite fikagäster ;)
 
Receptet kommer här på Jordgubbsmuffins:
 
200 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
ev några droppar citronarom
4 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
jordgubbar
 
Gör så här:
 

Smörj muffinspannan om du använder en sådan.

Låt smöret blir rumsvarmt. Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp genom hela receptet.

Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och droppa ev. i citronarom och rör till en jämn smet.

Rör ner vetemjöl och häll sist på mjölken och rör till en jämn smet.

Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer.

Skär jordgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 18-20 minuter. Vill du göra mindre muffins i små pappersformar gräddar du dem i 175 grader istället. När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.

 
 
 
Kolakakor:
 
100 g smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
 
  1. 1. sätt ugnen på 175 grader ställ fram smöret en stund innan så de blir mjukt
  2. 2. blanda alla ingredienserna med händerna i en bunke
  3. 3. dela degen i 3 delar & rulla ut i fingertjocka längder
  4. 4. lägg längderna på en plåt på ett bakplåtspapper & platta till längderna lite
  5. 5. grädda mitt i ugnen ca 10-15 min ( tills de e gyllene)
  6. 6. skär längderna medans de fortfarande e varma...låt svalna under duk.
 
 

Ullared

Idag blev det en heldag på Gekå´s Ullared handlade väl inte överdrivet mycket men det blev ändå en del. Nöjd och glad iaf efter dagens inköp. Stannade till och åt dagens på en ställe innan vi åkte hemåt.
Det blev lite doppa fötterna i en sjö med på vägen hem och vi stannade och kikade på en loppis där fyndade jag en vattenkran kruka eller vad det nu heter i keramik till mitt framtida hus ;). Ska ta bild på den senare :)
 
Nyss smällt i mig massa melon och te och det är slappa som gäller ikväll :)
 
 
 
 

Mysig helg

har det varit i Halmstad och lite vinst blev det med + solbränna...Långa dagar på travbanan och mycket frisk luft. Hotellet var mysigt och allt var toppen men borta bra med hemma är ändå bäst hur man än vänder och vrider på det.
Kom hem ca 21 i går kväll och var helt slut blev film och sängen nästan direkt...sovit riktigt gott inatt.
Söndagen har spenderats med bror och hans sambo och mamma...Först var de här en sväng och fikade sedan åkte mamma vidare på kalas och bror och hans sambo gick hem till sig.
Då tog vi en moppe tur och sedan hem och bytte till Thunderbirden och åkte en sväng med den hamnade hos min bror och fick lite mat och fika och nu är vi hemma.
 
Nu blir det inte så mycket mer ikväll....
 
 

Nöjd och glad

Idag var jag på stan en sväng med dottern vi  shoppade lite...En sväng hem och käkade kycklingsallad som sambon fixat iordning...
Sedan blev det en sväng till solariet med och nu blir det att packa lite inför morgondagen...
 
Nöjd tjej :
 
 

Snart dax för halmstad..idag shopping

Ja på Torsdag är det iväg ner till Halmstad för att kolla trav i dagarna 3 super kul ska det bli..
Idag var jag på Elins och shoppade lite 2 linnen ett par tights och ett par skor.. Lite nytt sommarfint..Har inte hunnit plåta allt men skorna har jag bild på iaf det andra kommer senare..
 
Skor.
 
 oxå en liten spelkassa:)
 
 

RSS 2.0