Påsk

Nu är påskafton till ända och ja den blev riktigt mysig...god mat och lite sång och prat och skratt...Kvällen avslutades relativt tidigt men det kändes bara bra.
Idag så kom dottern hit mamma var snäll och hämtade upp henne vid stationen vi åt lite tillsammans och min bror ringde och ja han och hans tjej kom hit på en kaffe.
 
Var precis i väg och handlade lite till veckans Lchf rätter...
 
Nu är det kväll och fötterna är uppslängda i soffan nu skall här bara njutas...
 
 
Hejsvejs!

Glad Påsk

Påskafton idag då och vi har varit på brunch hos min bror m fam och det var mysigt och gott...Nu är jag hemma en sväng och vilar för lite senare kommer de hit brorsan och tjejen och vi skall fira påsken vidare här med middag och lite sång mm ikväll...
 
Så Glad Påsk alla....
 

Skärtorsdag

Sov riktigt länge idag nästan så att jag skäms för att skriva det här men 12 vaknade jag..halva dagen har ju nästan gått då men skönt var det. Bjöd upp mamma på våfflor och kaffe och när sambon åkte o jobbade så tog vi och åkte till Willys och handlade. Det var mycket folk där men inte någon som direkt storhandlade så i kassan gick det snabbt det gillar jag jag hatar långa köer och att stå och vänta.
 
Köpte 2 andelar på V75 så nu hoppas jag på lite vinst...den ena är mamma med på så blir det vinst där så blir det 2 stycken glada personer.
 
Tvättat lite och nu skall jag ta mig en kopp te och njuta en stund i soffan...
 

Snart dax att krypa ner

och det ska bli så skönt är sååå trött...Men blev sittandes och funderade på hur tufft det är att va sjukskriven nu menar jag ekonomiskt...inte nog med att man är dålig man måste kämpa varenda månad för att överleva och man kan aldrig unna sig något kul. Iof man ska väl inte klaga för man har ju tak över huvudet och mat på bordet men visst skulle man vilja kunna gå ut och shoppa någon gång och unna sig fina saker men det kan man ju bara drömma om.
För det finns det inte en chans att jag kan göra för man går runt varje månad men mer är det inte...Man kan undra vad de som sitter med sina feta löner skulle göra om de satt i min sits?.
 
Jaja nu är det som det är och ja man får acceptera läget...men pengar kom till mig snart....en stor hög :)
 
 
 
 

Tröttast i staden

är nog jag ikväll...vet inte varför men är helt slut känns som man blivit överkörd av ett tåg eller något..
Så vad har hänt denna dagen då?. Jo dottern kom hit imorse så vi drack varsin smoothie till frukost och sedan så blev det data och lite små prat...Sambon fixade maten så det slapp jag idag :).
Sminkade dottern och tog lite kort på henne så nu har hon lite nytt och fint att visa...
 
När hon åkt hem till sin pappa så fick jag lite kraft och dammsög dammade och städade badrummet så jag känner mig iaf lite nöjd har fått lite gjort här hemma iaf.
 
Nu sitter jag här med en kopp te och bara njuter och om några timmar blir det sängen när sambon kommit hem från jobbet...
 
 

Påskris

Ja för mig är inte det så jätteviktigt men det hör till så därför fick det bli ett besök i skogen och plocka lite idag...Sedan iväg ner till Ö&B och köpa fjädrar då sambon kastat mina...inte speciellt snällt gjort ju..
 
Nu är riset pyntat en vas inne och en ute och imorgon ska en duk på på köksbordet och ja det får bli allt påskpynt här hemma...
 
Ska fixa mig en kopp te här nu och sedan ska jag sätta mig och läsa Aftonbladet...visst låter det som en intressant dag?.
 
Nä helt ärligt så händer det inte så mycket men dagarna de går ändå :)
 
 

Påskgodis+ägg=Sant

Imorse klev inte jag ur sången förrän vid 10 då hojtade jag upp dottern till lite frukost. Sedan blev det lite tv spel och kackel en stund. Sambon började med maten och jag bjöd upp lilla mamma på mat. En sväng till Dollarstore blev det med för jag har ett STORT påskägg som skall fyllas med gotteligott...
Så efter det var det bara att bege sig hem och ställa sig med den roliga disken...haha...
 
Imorgon ska jag städa lite här det behövs verkligen men idag hade jag verkligen ingen lust alls...och ja dammtussarna de ligger nog snällt kvar till imorgon med...så de så :)
 

Axevalla och trav

ja det var så gårdagen spenderades vi åkte iväg och kollade på V64 eftersom det var här i närheten ju...och ja vi gick plus minus noll typ. Men det var för att det var favoriter som vann rakt igenom och utdelningen blev ju då låg.
Men det var en mysig dag ändå...
 

Lördag och trav

som gick helt åt skogen....Gaaah nu turen komma till mig tycker jag...har verkligen hamnat i en svacka..
Sambon lagade en god gryta här som vi har ätit så mätt och go sitter man här nu...
Men inte speciellt glad vill ju ha lite klirr i kassan med ju :(.
 
Imorgon kanske det blir en tur till Axevalla och kolla på V64 jag hoppas det blir det iaf...
 
Ha en mysig kväll nu alla....Kramen på er!
 

Fredagen som nu övergått till Lördag

Imorse hade jag en skön sovmorgon...tog det lugnt och skönt innan det var dax att hoppa i kläder.
Hade bestämt att hämta dottern vid bussen så innan de så åkte jag och mamma och uträttade lite ärenden så vi var klara tills dottern kom.
Hem och slappade lite och hon fick packa sin väska innan det var dax att lämna henne vid bussen hon är hos sin pojkvän denna helgen.
Väntade hem sambon så han fick sätta sig vid dukat bord och äta...
Hela eftermiddagen och kvällen har varit lugn tv tittande och surfande och utplockning av hästar till v75 imorgon..
 
Just nu har jag krypit ner i sängen och snart är det dags att sluta de blå...
 
Imorgon blir det trav och ja varje Lördag är det likadant antingen går det bra eller oxå sitter man och gormar och är arg haha...
 
På Söndag blir det nog en tur till Axevalla för V64 går där så vi får passa på att utnyttja gästkortet jag fick när jag var med i en intrevju i Aftonbladet....
Lite spel blir det väl med kan jag tro vi kan ju inte bara titta det går ju inte :D
 
Natti natt

Just de jaaa

Just det ja vi gick ju iväg och handlade redan efter 7 imorse för vi skulle göra varsin morgonsmoothie och den var god men söt.
 
Detta ska man ha i den:
 
2 dl havremjölk
1/2 banan
1 msk honung
1 dl cashewnötter
2 msk kokosflingor
 
Vi skippade dock nötterna :)
 
Blanda allt med stavmixer eller blender och sen avnjut...
 

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Ja det var det som stod på menyn här hemma idag och ja det var riktigt gott och krämigt.
 
Imorse kom dottern redan efter 7 så vi knallade bort till Coop och handlade lite till våra morgonsmoothies vi skulle göra. Spelade lite Ps3 och sedan tog vi oss varsin timma på locket.
 
 
Detta behöver du:
 
4 stycken kycklingfilé
smör att steka i
1 st tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiché
salt&peppar
2 dl riven ost
 
Servera med haricots verts eller andra kokta grönsaker.
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
 
 
 
 

Har bokat

ett tidigt morgonmöte ute med dotten, redan klockan 7,30 ska vi promenera bort till Coop och handla saker till en morgon smoothie. Hon kommer nämligen med bussen då från sin pappa och vi ska vara nyttiga till frukost.
Så det blir till att kliva upp mitt i natten det är inte jag van vid och det kommer inte bli många timmars sämn för jag har så svårt att somna på kvällen ligger vaken i timmar innan John Blund kommer till mig.
 
Så jag får stänga ner nu och knipa med ögonen och hoppas jag somnar snabbt annars blir det riktigt tungt imorgon:)
 
Önskar alla en skön natt...Dröm sött!
 
 

Broccoligratäng med kassler

Idag stod det Broccoligratäng med kassler på våran meny och det var riktigt gott och nyttigt var det med. 528 kcal blir det i en sådan här gratäng :)
 
Det här behöver du:
 
2 broccolibuketter
smör till att steka i och smörja gratängform
1 gul lök
4 dl vispgrädde
400 gram kassler (som ska strimlas)
2 dl riven ost
salt&peppar
 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin i stora bitar. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min. Smörj en ugnsfast form och lägg i broccolin.

2. Smält smör i stekpanna. Hacka gul lök och fräs till den blir mjuk. Tillsätt grädden.

3. Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.

4. Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 min.
 
 

Så dum man är

när det blir strömavbrott man bara nemen jag får väl passa på att dammsuga lite så man har något att sysselsätta sig med...o kopplar in sladden i kontakten och inte ett liv o så kommer man på nä just de ja de går ju inte...skrattar lite åt sig själv för att man är så SMART typ...
 
Men nu så är strömmen här igen och då satte jag mig vid datorn...min kompis så här mitt på dagen haha...
Mamma var här nyss och ja tänkte bjuda på kaffe då men det gick ju inte heller...
 
 

Köttfärsomelett i ugn

Imorse kom dottern hit tidigt och vi käkade lite frukost ihop..sedan en liten vila innan jag åkte iväg och handlade. Var på Coop, Willys och Netto och några tunga kassar blev det att släpa upp för trappan.
 
Hann sitta en liten stund innan det var dags för matlagning...och vad det blev ser ni på rubriken :)
 
Ingredienser:
 
Fyllning:
 
400 g köttfärs
salt&peppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan
 
Botten:
 
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
oregano
 
 
Täcke:
 
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiché
10 st coctailtomater
 
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
 
 
 
 
 

Snart ny dag

och denna dagen har varit ganska händelselös...det enda roliga var en liten trav vinst en liten liten men den kändes fin ändå.
Morgondagen blir shoppingdagen då ska det handlas hem lite mat behöver verkligen fylla på lite varstans haha...
Lilla gumman kommer hit en stund och ja en helt vanlig dag blir det med...
 
Nu är det snart Natti natt för mig :)

När man

har den mest slappa dagen som finns...tvättat lite och dammat och maten ja den var klar då vi gjorde en mega gryta igår...bara att värma på så smidigare än så här går det ju inte att få.
Nu sitter man här och ja gör absolut ingenting...kollade igenom posten och ja de enda som kommer är ju räkningar så det är väl mindre kul.
Sambon fick ju iaf paket en gitarr eller fick o fick det var väl lite att ta i han har ju givetvis betalat den men roligare att öppna paket än brev med räkningar...
 
En kopp te är det dax för här snart och ja vid 20:00 då ska här kollas på Ullared..visst låter det som glitter och glamour eller hur?. Vilka spännande dagar jag har haha...
 
En bild på sambons nya leksak bjussar ja på med :)
 

Blåååst

ja idag kommer de lite små vindpustar ute inte för att jag har varit utanför dörren än men det hörs att det blåser på lite. Har sovit hackigt och vaknade här för ca 1 timma sedan. Känner mig lika trött nu som när jag gick och la mig men en kopp te kan nog fixa detta så att jag känner mig lite fräschare iallafall.
Så vad händer idag då?...Inte ett jäkla skit vad jag vet än haha...
Blir väl det gamla vanliga städa lite, diska och tvätta...väldigt roande och intressant..
 
Sambon ringde och sa att jag får hålla mig hemma mellan 12-14 så då får jag väl göra det för då skulle något paket levereras hit.
 
Ne dax att rycka upp sig och ta tag idagen...
 

Härlig dag

Den här dagen har varit riktigt mysig..klev upp vid 10 tiden och slappade en stund innan det var dax att göra sig iordning för att åka till teatern. Skönheten&Odjuret var det vi såg och de gjorde den grymt bra. Efter det så åkte vi till Kryddan och käkade lite mat och sedan hem och spelade lite rockband och ett skönt bad.
Så är riktigt nöjd över dagen som jag tillbringat med <3.
 

Kalas

för gubben har det varit här idag...en liten kortis innan han skulle iväg och jobba. Hans mamma med sambo och mamma och min dotter blev det och vi smaskade smörgåstårta..inte precis LCHF men så fick det bli idag.
Har varit iväg och handlat lite med och sedan har jag varit själv hela kvällen och ja liiite långsamt har det varit det måste jag erkänna... Men imorgon är gubben ledig så då får vi hitt på något istället. På Lördag blir det ju teater så helgen kommer bli mysig :)

Blogfame

Nu kan du tjäna pengar jättelätt! Du får desstuom 50 kr direkt insatt på kontot som välkomstbonus!
Nylanserade blogfame.se erbjuder sina medlemmar ett unikt verktyg att tjäna pengar.
Det finns tips och bilder som visar hur det funkar, du behöver bara kopiera med dig adressen till en produkt du vill tipsa om och klistra in den i din ruta där du får din unika länk skapad, med din unika länk kan du länka texter i ditt blogginlägg, eller bilder. Du styr helt och hållet dina inlägg, kanske en outfit som du länkar med din unika länk. Du tjänar på allt som köps via dina länkar.
 
 
Blogfame

Snö ute men jag längtar till sommar

 
Jag vet att det fortfarande är snö ute men ändå har jag en längtan till sol och värme och sommaren såklart. Med sommaren kommer ju bad och en ny baddräckt vill man ju ha...Hittade denna och blev lite kär :)

Tungt

Vad kan man göra mer som mamma än jag redan gjort?. Min dotter vantrivs i sin skola hon har ångest och vill inte gå dit och ja jag har hjälpt henne med möten på skolan kontakt med läkare och mycket mer. Jag har kört fast totalt och känner mig helt tom det tar enormt mycket på krafterna...Se att hon mår dåligt och jag själv som försöker pussla i hop allt på ett bra sätt. Ringde igår och ordnade möte på en annan skola så dit ska vi i april men den börjar ju inte förrän efter sommaren isf och om hon kommer in vet man ju inte heller då det bara är 8 sökanden som kommer in där.
Hur som helst så blir detta en plåga för oss båda...
 
Man ser på henne och hela hennes kropp att den är hängigtoch trött...
Jag själv är stressad för hur jag än vill så kan jag inte göra något...
 
Inte alltid så enkelt allting här i livet....

Middagen idag

blev Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos och ja det var inte tokigt alls utan det slank ner bra.
Var iväg för en stund sedan och köpte en present till sambon som fyller år imorgon.
Ikväll blir det lugnt ska bara slappa och ha de gött :)
 
 
 
Ingredienser:
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2 dl krämig kokosmjölk
4 msk jordnötssmör
1-2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek

saften av en halv lime
1 tsk salt
smör till stekning

Gör så här
Tillagas på spisen.
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter. Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
 
 

Ut och iväg

En sväng till Coop blev det här nyss det är så skönt att knalla iväg på kvällen lugnt och skönt i affären det tycker jag om. Dagen idag har varit lugn mamma var här och åt mat med oss hon hade lite problem med sin dator så då kom hon hit med den så nu funkar den igen.
God mat lövbit och wokgrönsaker stod på menyn idag.
 
 

Kvällen kom snabbare än snabbast

och jag hängde inte alls med...dagen idag har varit mysig jag bjöd upp lilla mamma på mat och dottern var här med så de fick glatt mumsa i sig LCHF mat med mig och sambon och de gillade det för det tog helt slut i gratängformen.
Vad vi åt ser ni i inlägget under detta...
Dottern gick iväg och fikade med en kompis och jag och mamma tjötade en stynd innan hon åkte hem till sig.
När dottern kom tillbaka så spelade vi lite spel.
Dottern åkte hem och ja spenderade eftermiddag och kväll ensam då sambon jobbar kväll...tvättat lite och spelat spel och vips så hade timmarna gått.
 
Snart så kommer <3 hem och det är dags att sussa lite...

Dag 8 med LCHF

Idag blev det Kyckling i ajvar sås och det var riktigt gott serverades med broccolibuketter...Detta är 4 portioner.
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
3 dl Crème fraiche
2 dl vispgrädde
salt, peppar
2 msk Ajvar relish
1/2-1 kycklingbuljong tärning
riven ost


Gör så här
Skär kycklingfiléerna i önskade bitar och stek i en stor mängd smör eller olja tills dem får lite färg.
Flytta över kycklingen till ugnsform.
Blanda crème fraiche, visp grädde, ajvar och kryddor och smula i buljongtärningen.
Häll blandningen över kycklingen och grädda i ca 20 minuter i 220 g.

Servera med blomkålsris eller kokta brocolli buketter...
 
 


Ursäkta

att det inte blivit recept på det som jag äter på några dagar men det har varit så mycket...men jag kör förtfarande Lchf och ja det går faktiskt riktigt bra.
Helgen har varit jätte trevlig haft dottern och hennes kille här och igår kom min bror och hans tjej hit på mat och spelkväll och alla fick äta Lchf mat haha...men det kändes lättast så men ingen som klagade. Jag var iof snäll och kokade ris till köttgrytan medans jag själv ät blomkålsris.
Badkade en mintchokladkaka med och ja den gillade de andra med...
Idag blev det Tcogratäng och ja i Lchf då givetvis...

Dag 4 -LCHF

 
Ja idag har det städats och tvättats och så matlagning då och till middag idag blev det Hamburgare med aubergine
och ja allt förutom aubergine var ju gott då :).
 
Detta behöver du:
 
1 liten gul lök
3 msk smör
5-600 g köttfärs
1 dl vispgrädde
salt och peppar
200 g aubergine
olja och smör att steka i
1 rödlök
150-200 g fetaost
blandad sallad
tomater
 
Gör så här:
 
Hacka löken och mjukstek den i smöret. Låt löken svalna lite och blanda sedan ner den i köttfärsen. Tillsätt grädde salt och peppar. Forma till biffar och lägg på en skärbräda eller bricka. Skiva auberginen och salta den lätt.
Stek biffarna i en stekpanna och auberginskivorna i en annan. När man steker aubergine så behövs det mycket olja för att den ska få fin färg.
Skiva rödlöken och smula osten.Lägg ihop aubergine skivor med biffarna som en hamburgare och strö över fetaost och den skivade rödlöken. Servera med sallad och tomater.
 
 
 
 

Kvällis igen då

Idag har det varit full rulle hela dagen...började med frukost med dottern och lunch och sedan iväg för att gå på ett möte i skolan men innan det så blev det lite handling för det behövs lite mer saker nu när man ska göra LCHF maten så fick handla på mig lite...Iväg på mötet på dotterns skola som var givande så nu har vi lite att kolla upp.
Hem och kasta igång maten så ingen vila här inte...
Men den efterlängtade vilan fick jag nu ikväll då jag kunde njuta av bad och te och dator...
 
Nu har man krypit ner i sängen och ja snart så kommer väl John Blund kan jag tro...

Dag 3 - LCHF Köttfärs & bacon gratäng

Ja då var det dag 3 och frukosten idag bestod av keso och jordgubbar och en kopp te... Lunchen blev en omelette..och så kommer vi till dagens middag..Som var riktigt god :)
 
LCHF Köttfärs & bacon gratäng
 
Ingredienser:
500 g köttfärs
 2 pkt bacon eller den mängd man vill
 2 gula lökar eller purjolök
 2 vitlöksklyftor
 1-2 dl riven god ost
 2 dl grädde eller creme fraiche
 2 ägg
 0,5 dl tomatpuré
 salt, peppar och lite paprikapulver

 
Gör så här
 Fräs färsen och lägg i löken och vitlöken att fräsa med. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Krydda och ha i tomatpurén. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över.
 Vispa samman ägg och grädde eller ägg och creme fraichen. Häll smeten över fräset och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen “stannat” något.
 
 
 

Dag 2 med LCHF

Ja då var andra dagen avklarad med LCHF middag idag stod det Fiskgryta med saffran och Zucchinipasta på menyn och det var riktigt gott faktiskt.
 
Detta behövs för att göra den:  (4 portioner)
 
600 g vit fisk eller lax
1 gul lök
smör att steka i
1/2 kuvert saffran
1 dl vatten
2 dl creme fraiché
salt och peppar
lime
1 stor Zucchini
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
 
 
Skär fisken och löken i bitar. Fräs först löken på medelvärme i smör så att den blir lite mjuk. Tillsätt saffran och låt det fräsa någon minut. Häll i vattnet och låt det koka upp. Lägg i fisken och tillsätt creme fraiché. Låt puttra på lägre värme ca 10 minuter och smaka sedan av med salt, peppar och limesaft.
Svarva zucchinin eller hyvla den med osthyvel. Blanda med olivolja, vinäger salt och peppar.
 
 
 
 
 

Godmorgon

Idag började jag med en go sovmorgon här och det kändes bara skönt. Sedan upp och tog mig en nutrilett ska fixa saffransfisk sedan ännu ett LCHF recept så det kommer bild på maten sedan och även på receptet.
 
Ska iväg och handla lite här snart och plocka upp dottern från skolan...sedan efter maten i eftermiddag så ska jag med dottern till sjukhuset där hon ska få en Holter-bandspelare på sig.
 
Blir lite mer bloggande senare...Ha en bra dag sålänge!

Äta äta

det här med att va nyttig och så det är jobbigt för man ska äta så ofta och det har jag svårt för...men jag fick trycka i mig lite keso och äpple så nu är det gjort...nu blir det inget mer ikväll här inte...
Nu ska här slappas och snart är det dax för att hoppa ner i sängen...
 

Kokbok med LCHF-recept

I helgen fick jag en kokbok med LCHF-recept av sambon han visste att jag ville ha en:). Så idag provade jag ett recept Kycklinggryta med Blomkålsris.
Tänkte dela med mig av receptet här det var väldigt enkelt att tillaga.
 
Detta behöver du: (4 port)
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
400-600 g kycklingkött
2 dl creme fraiché
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
saft av pressad citron
salt&peppar
1 blomkålshuvud
gröna salladsblad
 
 
Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i smör. Skär kycklingen i små bitar och lägg i stekpannan. Stek err par minuter och tillsätt sedan creme Fraiché, curry och gurkmeja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Koka upp rikligt med vatten. Riv blomkålen på den grövsta sidan av rivjärnet. Koka ett par minuter. Häll av vattnet och tillsätt salt och peppar efter eget önskemål.
Servera med gröna salladsblad.
 
 
 

Helgen som man inte kände av?

Det började med möte i Torsdags på Anoreximottagningen med dottern trodde mötet skulle ta en timma men ack så fel jag hade nästan 2 timmar tog det...stressade hem för hade lovat bleka håret på dottern så i med det. Kalas på kvällen och hem och ja pusta ut lite. Däckade så sött...tills klock faen ringde vid 8 då fick man sött kliva upp och fixa frukost. Sedan köra dottern till bussen handla och hem igen...För att ta tag i allt hemma som tråkig städning och tvätt och sådant där ni vet.
Fixade lite käk fläskfile gryta och bjöd upp lilla mamsingen ja dagen den gick snabbt...
 
Så kommer vi då till Lördagen alltså och då vet ni ju alla att då är det trav för min del och ja vad blev det idag då?. Jo 5 rätt så surt hade suttit fint med 7:an idag som gav 1,4 mille...men den får jag jaga vidare nästa helg.
Nu har jag hamnat i sängen och ja det är snart dax att sluta sina blå och drömma om något mysigt.
 
Vad morgondagen har att bjuda på vet jag inte än...
 
Jo dottern kommer hem från killen...så kortet jag bjuder på är på det sötaste paret ever...
 
 

RSS 2.0