Valborg

Ja det är det idag men vi ska inte fira något här alls...Det blir en helt vanlig dag hemma i vårat krypin :).
Imorgon bär det iväg ut på en roadtrip då gubben skall hämta en veteranmoped det ska bli mysigt vi har det alltid roligt när vi är ute och far och vi har redan nu bestämt att vi skall göra som vi brukar. D vs ha en romantisk middag på en grill haha....vi brukar skoja om det och ja det är mysigt trots att det inte låter som det...det är våran egen lilla stund och varför måste allting vara så stort? lyxmiddag behövs väl inte det viktiga är ju att man är tillsammans eller hur? haha...
 

Sammanfattning av denna helg

eller vi börjar med Onsdag på natten där fick jag åka till akuten och blev inlagd skulle egentligen stannat kvar ända till Fredagen men eftersom min dotter skulle komma så behövde jag åka hem och läkaren sa att ett Tum-ekg skulle beställas till mig så kunde jag vara hemma i lugn och ro istället...
Så vi bakade och gick och handlade jag var så trött så jag kunde knappt stå på benen då jag varit vaken ett helt dygn så sov gott på natten.
På Fredagen så körde vi dottern till bussen för hon skulle åka till sin kille...sedan hem och tog det lugnt och sedan var det kalas hemma hos mamma jätte trevligt var det.
 
I dag Lördag ja då var det dax för trav igen men denna gången tittade jag hemma och där slutade det på 6 rätt åkte i sista avdelningen sååå surt...men en liten peng blev det tillbaka iaf.

Dagen

har varit lugn och skön och ja har inte fått mycket gjort alls...hade dottern här en stund och ja vi fixade lite saker och drack varsin smoothie.
Spelade en liten V86 idag och ja den gick åt pepparn direkt så det är bara att ta nya friska tag igen.
 

Blåser som sjuttan idag

men det är inte så kallt som tur är... Vad har jag pysslat med idag då?. Jo var iväg till Willys en sväng och handlade och sedan hjälpte jag mamma med att betala räkningar hon har blivit så modern att hon skaffat sig en bankdosa så det satt vi med här så hon fick träna.
Har slängt igång en maskin med tvätt som snart är klar så då ska den hängas upp...
 
Sedan blir det väl inte så mycket mer som händer här idag kan jag tro...
 
 

Gubbens mask

Den här masken hade mitt <3 när vi träffades för första gången på en maskerad -09 det var där vi blev ett par och ja sedan dess har vi hängt ihop...Förlovning blev 1 månad efter vi träffades och vi flyttade ihop mer eller mindre direkt och ja nu har det gått snart 4 år och idag hittade han masken i källaren och ja den väkte gamla goda minnen haha...
 
 

Dottern

ville ha med mig till en butik som hade 50% utförsäljning så så fick det bli..Hon köpte en klänning där och blev nöjd. Det var ganska utplockat.
Sedan hem och lirade lite GH och käkade lite och ja nu har hon åkt hem till sin pappa så nu är det tyst och stilla här hemma då sambon jobbar kväll den vecka så man blir ensam ända till efter 24...
Får se vad man hittar på för kul att sysselsätta sig med:)
 
 

Helgen och toppen väder

Den här helgen har varit toppen mysig...Fredagen var lugn och skön satt mest och fixade travet och njöt av ledigheten med gubben.
Lördagen ja då åkte vi till Åby för att kolla på travet live och jösses va folk det var där...Och hur gick det då?
Jo ja fick 5 rätt och fick betalt för 8 stycken 5 or så det blev ca 200 kr inga storapengar men ändå en vinst.
Vi var där hela dagen och kom inte hem förran efter 19 på kvällen och då var man helt slut :). Men det var det värt absolut.
 
Idag Söndag var vi hos mamma och fikade en stund och vi bjöd upp henne på lite mat på eftermiddagen...
 
 
 
 

Willys

ja där var jag idag och tömde hela butiken mer eller mindre...var tvungen att fylla på lite här och var i skåp kyl och frys så nu har vi mat så det räcker ett tag igen.
Vad har hänt mer idag då?. Jo vi var bjudna till svärmor på mat så där åt vi mos, kotletter som jon gjort i ugnen med sås som var så gott och ja en sallad till med...
Lite fika på detta med så mätt och go var man när man åkte därifrån...
 
Sedan har det inte hänt så mycket mer idag....

Städa städa

idag har jag haft en städardag och visst det är inte speciellt kul men gott luktar det efteråt och bara det gör att man blir glad och nöjd.
Kvällen har spenderats i soffan...jag har hjälp dottern att sätta ut lite kläder till försäljning så det är klart nu...får hoppas någon nappar på det.
 
Imorgon skall jag iväg med mamma en sväng igen och ja jag tänkte passa på att handla lite när jag ändå är ute och åker.
 
Nu blir det lite tv och data en stund till sedan är det dags för sängen :)

Just de

När vi gick till banken idag så satt det en tjej utanför där med en kaffemugg i papp och ville ha pengar..Hon hade en filt över benen och såg väldigt ynklig ut...I vanliga fall skulle jag få en klump i bröstet och tycka synd men nu är det så att de här flyttar sig runt här i stan och sitter utanför olika butiker och människor har varit snälla och köpt mat och velat ge men det tar dessa inte emot utan det de vill ha pengar så då kan det inte vara så synd för har de så fattigt i kassan så skulle mat oxå vara värdefullt...Eller har jag helt fel nu?
 
 
Jag tror inte att jag har fel alls och jag tycker det är synd att så många går på detta :(
Jag är absolut ingen hård och elak människa och jag hjälper till om jag kan men när det blir på detta sätt så känns det helt fel...varför bara pengar? och inte mat lixom mat är väl oxå viktigt?.

Solen skiner och ja man blir glad -- Kassler i ugn med krämiga grönsaker

Idag är det kanonväder och det är riktigt varmt och skönt i solen...Så vad har den här damen gjort idag då?.
Jo jag följde med mamma till banken så nu ska hon bli modern och betala räkningar via internetbanken..Inte illa ju :).
Sedan handlade jag lite till maten jag skulle laga idag och ja sedan hem och passade på att sola näsan en stund innan det var dags att sätta kockmössan på.
 
Kassler i ugn med krämiga grönsaker:
 
Detta behöver du:
 
700 g kassler
2 st röd lök
3 st tomater
3 paprikor i olika färger
salt och peppar
1 burk creme fraiche med smak av franska örter
1 dl cheddarost (riven)
 
Gör så här:
 
Kassler är salt så det behövs inget extra salt men om du väljer någon mildare crème fraiche kan du dra några varv med pepparkvarnen innan rätten åker in i ugnen.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kasslern i 0,5 cm tunna skivor. Smörj en form med olivolja. Placera ut kasslerskivorna på botten.

2. Skär grönsakerna i bitar och lägg paprikan och löken ovanpå kasslern och tomaterna överst. Salta och peppra. Men var lite försiktig med saltet eftersom kassler är salt. Klicka över såsen på grönsakerna. Grädda i ca 30 minuter. Ta ut och strö på osten. Grädda 10 minuter till.
 
Jag gillar min ost halvsmält så därför ser den lite gul ut...men har man denna lite längre i ugnen så blir den gyllenbrun.
 
 
 

Köttfärsgratäng med bacon

Middagen är nu avklarad här hemma och idag gjorde jag köttfärsgratäng med bacon den går snabbt och är enkel och jag hade ingen större lust att stå så länge vid spisen idag.
 
Köttfärs 500 g
bacon 1 pkt
lök 1 st
vitlök 2 st
tomatpuré 2-3 msk
lite vatten 3 msk
Kryddor
 
Bottnen:     ugn 200 grader
 
ägg 4 st
grädde 1 dl
oregano
 
Översta lagret:
 
riven ost 2 dl
creme fraiché 0,5 dl
1 dl grädde
 
Gör bottnen och ställ in i ugn i 200 grader i ca 6-8 min.
Medans det är i ugnen kan du steka köttfärsen och hacka löken och pressa i vitlök och krydda. I med lite vatten och tomatpuré.
Knaperstek bacon i små bitar.
 
När bottnen är färdig i ugnen så häller man på köttfärsröran och bacon.
Vispar i hop det som skall vara till överstalagret alltså ostblandningen och häller på det och sedan in i ugnen.
 
225 grader i ca 10-15 min.
 
 
 
 

Tänkte på en sak

när jag stod här och lagade mat och det är hur fan samhället ser ut idag.Vi har knappt pengar så vi kan handla mat i slutet av månaden och nu äter vi inte direkt någon lyxmat utan vanlig husmanskost så som köttfärsås, falukorv, köttbullar ja ni fattar vart jag är på väg inget dyrt kött eller resturangbesök det händer inte allt för ofta.
 
Sen såg jag idag en utländsk kille kanske runt 18-19 år som kom åkandes i en sprillans ny BMV och de verkar kunna bada i pengar medans vi Svenssons kämpar oss fram skall det vara så?.. nu är jag inte rasist absolut inte men när man ser allt de kommer glidandes i och hur de lever och så jämför man med sig själv då är vi som fattiglappar. Vi åker i en gammal Clio och jag klagar inte alls på våran bil den fungerar och den rullar framåt utan min tanke är just att varför skall vissa ha de bra och vissa dåligt?.
Visst det finns vissa av oss svenskar som oxå har det fett men ni fattar vad jag menar...och sen jag då som är sjukskriven som sjuk blir man med straffad för den lilla pengen man har den blir man då inte fet på det kan jag lova.
 
Hur står det egentligen till i samhället?
 
Var och handlade idag och fick gå och snika och inte kunna handla som jag ville för ja 60 kr på kontot räcker då inte långt när man ska gå in och handla.

Helgen

Helgen har varit toppen mysig har haft dottern och hennes kille här...Så vad har vi gjort då?..Jo i Fredgas tog vi det lugnt och igår hade dottern spelkväll här med lite kompisar och ja både jag och sambon var hemma och var med men vi spelade inte utan tittade på. Det blev en riktigt mysig kväll som slutade vid ca 1 tiden...
 
Idag så har både dottern åkt hem till sig och hennes kille till sitt place och ja det är väldigt tyst och stilla här och ja jag njuter av en stillsam Söndag och det känns fin fint faktiskt.
 
 
 

Torsdag

och idag har jag varit iväg och handlat lite och sedan var jag och dottern på Dollarstore och handlade lite inför Lördagens spelkväll.
När vi kom hem hade sambon maten klar och dottern ja hon drog iväg och skulle fika med en kompis.
 
Nu är det städning på schemat så det är bara att gilla läget.... Go go go....
 
Imorgon skall jag få en bandspelare igen så skall hämta den kl:8 imorgonbitti så ingen sovmorgon här inte...den skall jag ha över helgen så bada och duscha är bara att glömma.
 
 
Ska testa en ny Loka smak med...och hur den smakar får ni veta senare :)
 

Natten

snubblade in och snart är det dags att krypa ner för idag...En väldigt lugn och härlig dag har det varit och ja jag är nöjd...trots att jag inget vann på v86...nu får man se fram emot Lördag och hoppas på pengar där istället.
 
Imorgon kommer min dotter hit och vi skall ta en sväng ner till Dollarstore och kika lite..det ska inhandlas lite till Lördagen då hon skall ha en spelkväll här hemma.
Hon blir kvar ända till Söndag så det kommer att bli en mysig helg:).
 
Väntar nu in sambon som snart slutar sitt jobb och sedan blir det hopp skutt i säng.
 
 
 

Onsdag och ja jag tvättar....

har iof varit iväg en sväng till Willys och handlat lite med...tycker inte jag gör annat än handlar och tvättar och plockar det är så mina dagar ser ut... Har ni det likadant ni oxå?.
 
Just nu går tvättmaskinen för fullt och jag har hängt en omgång redan...När tar det slut i tvättkorgen egentligen? Eller gör det någonsin det?...Inte här hemma iaf jag fattar inte hur mycket kläder mm vi använder haha...
 
Har lite bloggtorka just nu och ja det kan bero på att det inte händer så där fruktandvärt mycket just nu...hur kul är det för er att höra om att jag städar, tvättar osv osv... Inte speciellt kul eller hur?.
 
 
Jo förresten har ni testat de nya smakerna som finna av LOKA just nu?...
 
Jag har testat den med Strawberry Ice Cream och den var riktigt god...Har 2 andra smaker står i kylskåpet men har inte provat de än men ska göra det snart.
Den här doftar så himla gott men den smakar inte så mycket men det är ändå något speciellt med LOKA jag är en kolsyrat vatten fantast och det är nästan den enda kolsyrade drycken jag intar :).
 
 
 

Köttfärsgratäng med broccoli

Egentligen skulle det inte vara broccoli i utan det valde jag till själv och det blev supergott...
 
Idag har vi varit iväg en sväng och kollat på Hellidens folkhögskola...dottern skall söka dit och att gå på ett slott är ju inte så illa..supermysigt var det där.
 
 
Receptet:     ( Man kan dubbla om man är flera)
 
Fyllning:
 
400 g köttfärs
salt&peppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timkan
 
 
Botten:
 
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
 
 
Täcke:
 
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiché
ca 10 st coctail tomater
 
 
 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
 
 
 
 
 

Hallooo bloggen

Har inte bloggat på några dagar men har absolut inte glömt bort den utan har inte haft något roligt att blogga om eller rättare lite har väl hänt haha...
Hade dottern och hennes kille här i helgen och vi spelade spel hela kvällen...en riktig myskväll med lite gott att äta d vs en fläskfiilégratäng..+ lite choklad, chips och nötter.
Söndagen bestod av pizza och blekning av hår...inte mitt denna ggn dock.
 
Idag blev det solarium, lite små shoppande med b la te och små ölglas till sambon...jag handlade lite och sedan har jag och dottern gjort hårinpackning och ätit fruktsallad.
 
Lugn och skönt och inga måsten idag alls...det är så himla skönt.
 
 

Blomkålsgratäng med spenat och fetaost

Ja det var det som serverades här hemma idag och ja det var riktigt gott....
 
Detta behöver du:
 
Ingredienser:
500 gr frysta blomkålsbuketter
100 gr fryst bladspenat
150 gr fetaost
4 ägg
1,5 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde
½ tsk salt
svartpeppar

Gör så här
Tina blomkål och spenat.

Lägg hälften av blomkålen i en ungsform. Fördela spenaten och skivad fetaost över. Strö över svartpeppar. Lägg sedan i resten av blomkålen.

Vispa äggen och häll i grädde, creme fraiche och salt. Häll i formen. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
 
Servera stekt kassler till eller kyckling :)
 
 


Mysfrukost

Dottern och mamma kom hit på lite frukost efter 8 imorse...Jag tog mig en smoothie och ja den var uppfriskande.
Efter det så åkte jag och tog ut ett paket på Ica Maxi dottern skor hade kommit så nu är hon nöjd och glad...handlade lite med i samma veva.
Sitter här nu och är väldans trött haha...plockade precis ner lite tvätt och nu blir det en kopp te...
 
Senare idag så ska sambon byta däck på mammas bil och jag skall bjuda på blomkålsgratäng med feta och spenat.
 
Receptet får ni senare idag och även bild på hur det ser ut och blev :)
 
 
 
 
 

LCHF bröd

Igår bakade jag LCHF bröd med sesamfrön och diverse andra ingredienser...receptet kommer nedanför här sedan.
När man tittade på själva smeten och hur det såg ut på plåten så tänkte man att det där kan ju aldrig bli något och det måste ju bli torrt och äckligt men det blev det absolut inte.
Har ätit det både igår på kvällen och imorse och det är riktigt gott med keso och paprika på...så detta kommer jag helt klart att baka igen och snabbt gick det sammanlagt 25-30 minuter tog det.
 
 
Detta behöver du :
 
Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.
 
 


Hej och hååå

Idag var jag lite slö till en början och låg kvar i sängen och söla länge...
Men när jag väl kom igång så hände det massor...tvättmaskinen sattes igång och jag fick fram dammsugaren och nu skall jag ta trasan och damma...
Sen kan jag känna mig nöjd för idag faktiskt...
Imorgon ska jag börja tvätta fönster har jag tänkt men vi får se hur det blir med det imorgon haha...
 
Gjorde mig en god Smoothie här som slank ner fint när jag tog en paus:
 
Egen komponerad :)
 
Ca 1-1,5 dl kesella
2 dl frysta bär
1-2 dl vatten
 
mixa allt ordentligt och njut riktigt kall...
 
 
 
 
 

Snart slut på påsken

och jag började med LCHF maten igen...Morgonen startades med en Smoothie som var gjord av kokosmjölk, bär kolsyratvatten och vaniljpulver.
Middagen blev broccoligratäng...
Påsken har varit mysig och vi har umgåtts med familjen nu återgår allt till det normala igen sambon börjar jobba imorgon och jag är hemma...
 
Recepten på det jag ätit kommer här:
 
Kokosmjölkssmoothie
 
Detta behöver du:
 
ca 6 dl kokosmjölk
4 dl valfria bär
ca 2-3 dl kolsyratvatten
0,5 tsk vaniljpulver
 
 
Mixa allt och häll upp i ett glas och njut!
 
 
Broccoligratäng:
 
500 g fryst broccoli
2 ägg
1 dl grädde
3 dl riven ost
salt&peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
 
Koka broccolin och häll av vattnet låt den rinna av en stund. Blanda ost grädde och ägg och kryddor i en bunke.
Häll den kokta broccolin i gratängformen och ostblandningen över. Gratinera i ugnen 15-20 min tills osten har fått fin färg.
 
 
 
 

RSS 2.0