Köttfärsås och tvättardag :)

Imorse när jag vaknade så låg jag kvar en lång stund i sängen och bara gottade mig älskar sådana dagar då man kan ta det lugnt och inte behöva hoppa upp ur sängen för att starta igång dagens utmaning.
Så när jag väl klivit upp så skulle jag in och kolla mitt konto på banken och då hade min bankdosa gett upp hoppaet och gått vidare så fick åka och hämta mig en ny på banken haha.
Mamma har varit här på en fika och jag har tvättat några maskiner med tvätt så ja jag har gjort det jag planerat idag.
Nyss stod jag och fixade köttfärsås så det ska sambon få hugga in i när han snart kommer hem från jobb. Med pasta till då givetvis.
Själv har jag börjat med min diet idag igen så jag håller mig till mitt pulver.
 
Så här gör jag min köttfärsås:
 
500 g nötfärs
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche
lite tomatpuré
ketchup
och kryddor idag blev det peppar,salt och chilipulver.
 
 

Sockerkaka med hallon (och strålande sol kan det bli bättre? :)

Idag vaknade man upp till ännu en dag med strålande solsken och det är helt underbart skönt ute. Visst blir man glad i hela kroppen? Jag blir det iaf och får lite mer energi så har faktiskt både bakat och städat lite här hemma. :) I veckan som kommer nu så ska det tvättas fönster och byta gardiner just tvättandet är väl inte så kul men att byta gardiner det gillar jag allt blir som nytt och man får helt nya fönster. Glädje!
 
Idag bakade jag en sockerkaka med hallon saftig och syrlig och underbart god.( Receptet kommer under bilden.)
 

Saftig sockerkaka med hallon:   Ugn: 175 grader  Tid: ca 45-50 min
 
200 g rumsvarmt smör

2,5 dl socker

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker (om man vill)

1 dl grädde (eller mjölk)

2 dl frysta eller färska hallon ( eller rivet skal av citron, lime, apelsin etc, eller blåbär eller björnbär eller vad man vill)

 

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Rör smör och socker pösigt med elvisp (eller för hand), tillsätt ett ägg i taget. Smeten kan nu bli lite grynig - men den fixar till sig när mjölet kommer i. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och till sist grädden. Häll i formen och strö hallonen över - jag brukar trycka ner dem lite i smeten. Grädda nertill i ugnen ca 45 - 50 min. Prova med sticka. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp.

 

Ät och njut!


Ananaskaka och Vaniljhorn

Idag fick jag och dottern ett litet ryck och kände för att baka lite så det slutade med en Ananaskaka och Vaniljhorn och självklart kommer bilder och recept :)
 
Vaniljhorn:
 
 Recept på vaniljhorn:
 
För cirka 40 stycken:
Ca 5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
200 g kallt smör

Garnering:
Strösocker
( Ugnen på 175 grader )

Gör sedan så här:
1. Blanda ingredienserna - spara lite mjöl till utbakningen - gör en smidig deg. Gör gärna detta i matberedaren, kör i så fall bara precis samman till en deg.
2. Dela degen i 4 delar. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär i cirka 6-7 centimeter långa bitar och böj dem till horn. Lägg sedan på bakplåtspapper.
3. Grädda i ugnen i cirka 12 minuter.
4. Vänd sedan i strösocker.
 
 
Ananaskaka:
 
 
Recept på Ananaskaka:
 
För cirka 12 bitar:
2 burkar krossad ananas (ungefär 435 g)
2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl kallt vatten
 
Kokostäcket
4 msk smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
( Ugnen på 200 grader )
 
Gör så här:
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Låt ananasen rinna av i durkslag, pressa gärna lite för hand.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd växelvis ner mjölblandning och vatten i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
3. Kokostäcket: Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda några minuter. Rör hela tiden så att smeten inte bränner vid. Blanda ner vaniljsocker mot slutet.
4. Fördela ananasen på den halvgräddade kakan och bred ut kokossmeten ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 20 minuter. Täck eventuellt med folie mot slutet om ytan verkar bli för mörk.
Servera avsvalnad med vispad grädde!

Kolakakor (sambons favvisar)

Idag blev det lite bakning igen och Kolakakor är sambons favorit här hemma..Fyller på burken så fort den är tom.
 
 
 
Kolakakor:
 
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
 
Låt smöret bli rumsvarmt, blanda med socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.
 
Arbeta ihop till en deg, dela den i ca 3 delar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med en gaffel och platta till.
 
Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Ta ut och skär kakorna diagonalt innan de kallnat.
 
Ät och njut!

Kläder längtan efter sommar och lite mat på det ;)

Här är det alltid full rulle..har provat mina kläder jag köpte i Thailand och hunnit med ett besök på våc..Nu står det chili con carne och puttrar på spisen och ja jag satte mig ner en stund.
Längtar efter sol och värme nu...gör inte ni det?
 
 
 
Hur gör jag då min chili con carne? Jo ca 500 g nötfärs
1 burk krossade tomater och 1 burk vitabönor.
1 paprika i valfri färg och 1 lök.
lite chilisås såklart och chilipulver (köpte med mig från thailand och den är spisy som sjuttan och det gillar jag ) Salt och svartpeppar som krydda med.
 
Jag steker köttfärsen och saltar o pepprar, i med lök och paprika när det nästan är färdigstekt.
Sedan över till en gryta och där fyller jag på med resten som skall vara i, smakar av och sedan kan det stå och småputtra ca 40-60 min.
 

Utslag

Igår kväll när jag satt och tittade på tvn så började det klia som sjuttan på armen och när jag kollade efter så hade jag säkert en 30 st utslag som bara ploppat upp. Det fortsatte fast nu kom det på fötterna oxå. Men gick och lade mig efter en stund och när jag vaknade på morgonen så var de fortfarande kvar så jag ringde våc där fick jag bara träffa en sköterska som satt och gissade på en massa olika saker det kunde vara...alltså fick jag inget vettigt svar alls utan fick bara en tablett jag ska äta mot klådan. Kommer det nya så blir det en tur till läkare för jag vill ju veta vad detta är.
Så nu sitter jag här ny badad och utslagen är kvar ska ta en tablett om en stund och se om det hjälper annars blir det en tur till akuten istället för jag vet inte men jag ger inte mycket för vårdcentralen det känns inte som de vet vad de pysslar med där riktigt och jag vill ha ett riktigt svar och att de gör en undersökning.
 Så vi får se hur kvällen slutar :)

lite shoppande blev det med på semestern

det går ju inte åka på semester utan att shoppa eller hur? Så lite fick jag med mig hem haha
Detta är lite av det :)
 
 

Underbar semester

Nu har man kommit hem från Thailand allt har varit toppen mysigt flyget både hem och dit gick bra. Varmt som sjuttan har det varit temperaturen har legat runt 40 grader varje dag. Vi började med att sova 2 nätter i Bangkok det hotellet levde väl inte riktigt upp till förväntningen då man sett bilder från nätet men vi hade ju iaf tak över huvudet. Vi shoppade och åt och åkte tuktuk. Sedan var vi 4 dagar i cha-am där var det som ett paradis skulle kunna bo där en söt liten stuga med havsutsikt och fin pool. Bra mat och service. Vi åkte även in och kikade i hua hin lite.
Shoppat och fixat naglar, klipp mig och färgat hår för en billig peng. Fotmassage tog vi en dag det var skönt för mina trötta fötter för man gick ju några mil om dagen.
Drinkar på kvällarna och gaah underbart var och ville inte åka hem.. Men vi ska åka tillbaka igen och då ska vi stanna längre.
 
 

Vet ni vad?

Nu lägger jag dieten på hyllan och ser fram emot en skön semester..för vem orkar räkna kalorier och hålla koll på allt man stoppar i sig när man ska vara fri och ledig?. Inte jag iaf nu är jag en helt vanlig människa och ska enbart njuta av livets goda.
Sitter här just nu med en Thailänds bira och ja öl är väl inte det godaste jag vet men jag tränar haha...för någon kommer väl säkert slinka ner på semestern.
Helt ärligt har jag inte fått panik än och det är konstigt men imorgon kan jag nog lova att jag är supernervös och inte kommer att sova en blund på hela natten haha men vad gör det sova hinner man ju sen.
Jag kommer inte hinna blogga på ett tag så jag skriver Hej på ett tag och jag lovat att återkomma med bilder mm när jag kommer hem igen.
 
Ha det nu bäst till vi hörs igen.
Kram!
 
 

Fick en klänning på posten

Fick denna klänning på posten i Fredags och idag provade jag den och den satt som gjutet så nu är den ner packad i resväskan. Börjar kännas lite i magen nu haha...inte många dagar kvar på Torsdag sitter jag på planet :)
 
 

Detta bakade jag i helgen

Philadelpiabullar i lånpanna
 
Recept:
 

Bulldeg:

150 gram smör

5 dl mjölk

1 paket jäst

1 ägg + till pensling

1 dl socker

½ tsk salt

10-11 dl vetemjöl

 


Fyllning:

150 gram smör

2 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

100 gram philadelphiaost

 


Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbetain den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6x8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.

 

 
Cupcakes med ahlgrensbilarfluff:
 

Cupcakes

3  ägg
 
 
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda i rivet skal och saft av en citron.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
 
Ahlgrensbilarfluff:
 
60 gram bilar
3 dl grädde
 
Värm grädden på spisen i en kastrull det får inte koka.
Klipp bilarna i små bitar lägg i och låt smälta.
Ställ in allt i kylen minst 6 timmar helst ett dygn.
Vispa upp med elvisp och spritsa.
 
 
 
 
 

 


Börja packa lite smått

Dagarna går på och nu är det dax att börja packa det man ska ha med sig på resan..tänkte inte ta med mig så mycket utan vi har planer på att shoppa lite på plats. Men lite måste man ju ha med så ska börja dagen med att plocka fram och sedan sortera.
Efter helgens mumsande så stod vågen på +1 kilo inget man blev speciellt glad över men det är bara att gilla läget. Ska köra diet de här 3 dagarna innan vi reser sen blir det ett uppehåll.
 
Önskar alla en toppendag!

Kjell&Bolas

Sitter här och kikar runt på nätet och ja det är en sådan där dag då man har mycket tid att fördriva och inte vill göra så mycket nytta man behöver att ha dessa dagar lite då och då för att samla ny kraft och ork att ta tag i livet.
Men nog om det jag klickar och söker runt och hamnade på denna sida och satte mig och läste om vad det var för något och det verkade verkligen mysigt att ha sina konferenser och andra tillställningar och äta maten härifrån.
Men först lite om att ha konferans här man har tillgång till att ha ett rum där man har själva mötet och sedan kan man sätta sig i ett annat och äta och umgås.
Det finns lite olika menyer man kan välja bland så fattade jag det som och man kan även få julbord om jag fattat allt rätt. Man kanske inte vill ha konferens utan en minnesstund och det kan man med ha här det finns många olika meny aternativ att välja bland.
Man kan även laga mat i lag hur mysigt och trevligt lät inte det och detta ska jag iaf undersöka närmare. Jag hittade mkt roligt och underhållande saker här och ska fortsätta spana runt på denna sida ;)
 
Men nu till frågan hur bär man sig åt för att boka detta jo när jag sökte runt på sidan så såg jag att man kunde lämna en offert på hur många personer och vilket datum och om man hade några särskilda önskemål och sedan får man då ett svar. Lätt och smidigt det verkar vara ett toppen mysigt ställe på alla sätt så det här kommer iaf jag att lägga på minnet om nu det skulle bli aktuellt för mig.
 
 
Så kika in här du med vetja!
kjellobolas.se

Lördag med kalas

Idag firade vi sambon han fyller egentligen inte förrän den 14 mars men då är inte vi hemma utan då är vi i Thailand och gottar oss. Så vi bjöd hem lite folk denna helgen istället på lite mat och kakor och lite tittande på melodifestival och ja för en gångs skull gick rätt låt och vann om man nu skulle välja utav de som var med. Helt ärlligt tycker jag det ballat ur totalt mkt skräp som är med så då var denna iaf vettig. Men nu till kvällen den blev så bra som den kunde bli skratt prat och lite go dryck precis så som det skall vara och jag släppte på mitt dietande och var människa fullt ut vilket betyder att jag åt och fikade jag med och fyy bubblan vad gött.
Men från imorgon och till Onsdag så är det hårda bud som gäller igen för att sedan ta paus under semestern för där har jag bestämt att jag ska gotta mig ordentligt. Ingen semester om man ska tänka på vad man äter och räkna kalorier det skulle inte funka.
Nu så är det snart dags att sussa lite och det ska blir så skönt är trött som en gnu haha....
 
Imorgon blir det gym igen och det är underbart härligt har ni funderat på gym och inte fått tummen ur såååå säger ja bara kör ni kommer inte ångra er för efter ett pass mår man så bra och känner sig nöjd.
 
 
Natti natt!!!

Glad och förvånad på samma gång

Ja alla har väl snappat upp att jag håller på att kämpa med vikten vid det här laget och det är det som mina blogginlägg handlat om nu det senaste. Så kommer vi till dagens vägning och ja jag har den röda veckan och då brukar man ju svullna upp som en gris + att jag syndade en semla igår så jag klev upp på vågen i morse och blev paff. 600 gram på 1 dygn bara poff borta och jag hoppade av och var nöjd. Nu har jag bara 4 kilon kvar och jag kommer ju få ta en paus när jag är på semestern nästa vecka och framåt men detta kändes så stort och det gjorde min dag kan man säga.
Skulle gärna visa bilder men det skulle kännas lite för avklätt då jag står i bh och trosor på bilderna jag har tagit för att följa min viktresa.
 
Till alla er där ute som vill komma igång säger jag bara KÖR för ni kommer blir så glada när ni ser resultaten och jag ska ärligt säga att jag blivit stolt över mig själv för det är inte enkelt som många tycks tro mycket blod svett och tårar som fällts för att komma dit jag är idag.
 
Skulle ni vilja ha tips och råd så är det bara att antingen kommentera så svarar jag givetvis :)
 
 

Underbar helg

då jag tillåtit mig att bara vara..Nu menar jag inte att jag ätit en massa onyttigheter men jag har inte heller enbart gått på pulver utan bytt ut mot grönsaker och kött. Jag har heller inte tränat i helgen utan varit hemma och bara sköat och det har varit så jäkla skönt. Var iväg en sväng och solade igår och det var mest för att jag behöver en liten grund innan vi åker och för att få lite luft på vägen för frisk luft är behövligt.
Imorgon kör jag igång igen med mina sista dagar på dieten innan jag tar min paus i Thailand för där tänker jag inte tänka på vad jag äter mm för då blir det ingen semester ju om man ska hålla på o räkna kalorier och kolhydrater hela dagarna.
Jag har nu 4-5 kilo kvar till det mål jag satt och de sista kilona är helt hopplösa att bli av med men jag ska verkligen försöka.

Veckorna springer på

och nu är det inte långt kvar innan jag sitter på planet exakt 12 dagar är det och nu börjar resenerverna komma fram trodde inte de skulle göra det men woow nervös? Svar JA.
Det är ju ändå första ggn jag ska flyga så det är väl inte så konstigt egentligen.
 
Den här veckan har varit härlig tränat 2 dagar och slappat resten eller slappat så har ja ju inte gjort utan det har ju blivit promenader och städning och sådant där vanligt vardagspyssel.
 
T ex som bakat cupcakes med dottern
 
 Muffins/cupcakes
 
 Recept:
 
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Vi hade svart karamellfärg i smeten :)
 
Spritsade med Zoofluff:
 
60 g zoogodisar (klipps i mindre bitar så smälter de snabbare)
3 dl grädde
 
Värm grädden den får absolut inte koka tillsätt zoogodiset och låt det smälta.
Ställ in i kylskåp minst 5 timmar men helst över natten. Vispa det sedan fluffigt.
(Obs! Vi hade lite röd karamellfärg i så därav den starka färgen)
 

RSS 2.0