Fredag igen

och den flyter på i lugnets tecken och det gillar jag. Har varit och handlat lite och sen bara varit hemma och slappat underbart är det.
Igår var det däremot mer spring haha blev några längre promenader med hunden i snön och det var skönt att röra på sig ordentligt. Åkte till skogen en sväng och busade och på kvällen var vi hemma jag och dottern och hade en myskväll med te.
 
 

Philadelphiabullar i lånpanna :)

Har varit en riktigt härlig dag idag..mamma kom hit och fikade och vi tog en sväng till skogen så Tindra fick springa av sig. Sedan in och handlade en snabbis och hem. Lite rastlös idag så tvättade lite och plockade ner torrtvätt så den nya blöta fick plats. Bakade Philadelphiabullar i långpanna för första ggn och jäsiken så lätt det var.
Sen ut med vovven igen och väl ute träffade vi på en annan hund och de fick busa i en hel timma så nu sussar hon sött här i soffan. Jag själv ska ta mig en kopp te och njuta en stund :)
 
 
Recept :
Bulldeg
150 gram smör
1 paket jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
1 st ägg ...
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning
150 gram rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram Philadelphiaost
Pensling
1 st uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här:

1. Smält smöret och blanda i mjölken så vätskan blir fingervarm.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös sedan upp med degvätskan. Vispa i ägg, socker och salt.
3. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta samman till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
4. Vispa under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
5. Tryck ut degen i en smord långpanna. Gör 48 hål i degen och tryck ner ungefär en tsk fyllning i varje. Låt jäsa 15 min.
6. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15-20 min.
7. Låt svalna och skär sedan upp i 48st rutor.


Brr hutter fy fasiken va kallt det är

Ja det är bara förnamnet trots att det inte är många minus ute så är det svinkallt...det är bara för att det blåser som sjutton kylan går rakt in i benmärgen. Hade jag fått välja själv så skulle jag inte gå ut alls utan sitta inne i värmen men det skulle nog inte vovven gilla...Hon vill ju ut såklart så då får man gilla läget. Idag har jag varit med dottern på biblioteket så hon kunde låna en bok till en skoluppgift...en promenad i skogen har jag hunnit med också och handlat lite smått och gott. Nu myser jag i soffan med en snarkande hund bredvid och en kopp te...kan inte bli bättre ju mys på högsta nivå.
Började med pulverdiet idag igen efter en massa fuskande..gillar inte att fuska men så kan det gå men nu är jag tillbaka i rutin igen och denna ggn ska jag kämpa. Jag vet ju att jag klarar det det har jag redan bevisat för mig själv innan. Har även varit på gym häromdagen och det kändes finfint. Blir gym antingen Onsdag eller Torsdag igen allt beror på när dottern kan tycker det är roligare att gå med henne än att gå dit ensam.
 
Nä nu ska jag fortsätta mysa här innan det är dags för nattkissen med Tindra och sedan dyka ner i sängen. Vet att hon kommer hoppa ner hos mig med det gör hon varje kväll.
 
(så här såg det ut när hon däckade i sängen häromkvällen heeeelt utslagen)
 
 
 
 

Promenad..snöbus och kakor

Idag har det varit lite mer aktivitet här hemma..har inte slappat hela dagen iaf. Började med en skogspromenad och lite snöbus med Tindra (hunden)..sedan hem och hjälpte mamma betala räkningar..tvättade lite och fixade mat till sambon. Efter maten blev det en promenad till bror på fika och prata. Sedan hem och bakade lite cupcakes..inte de snyggaste men väldans goda. Och nyss kvällskissen så nu ska jag göra natten här för imorgonbitti ringer klockan 8:15 ska åka och lämna dottern på skolan i Tidaholm.
 
 

Kramens dag

Har inte riktigt förstått det här med att ha en massa olika dagar och visste knappt att det fanns en dag som hette Kramens dag men tydligen är det den dagen idag så då får jag väl passa på att sända lite kramar jag med. Fast jag tycker då inte att det behöver finnas en speciell dag för detta för kramas kan man väl göra varje dag?.
 
 

Teleeffekt

Ja vad är Teleeffekt ett lättare sätt att sköta ett företag och ta hand om sina kunder på ett enkelt och smidigt sätt. Du kan ha en växel på din mobil eller varför inte surfplattan koppla dina kunder till dig snabbt på detta sätt är det lätt att hålla kontakten vart man än befinner sig. Här på Teleeffekt skräddarsyr de en lösning som passar dig och det är bara att be någon från företaget ringa upp dig så hjälper de dig snabbt med de frågor du har.
Man får behålla sitt telefonnummer så där blir det ingen ändring allt för att göra det så enkelt som möjlig för dig som blir kund här.
Detta är bra för dig som har litet som stort företag det fungerar lika bra för alla.
 
Vill du läsa mer så är det bara att kika in här så får du reda på mer bara att fråga på om allt du undrar och du vet väl att inga frågor är för dumma att ställa man ska ta reda på allt så att man känner sig trygg med de valen man bestämmer sig för att göra.
 
http://teleffekt.se/

Bokat resa

Idag har det varit en skön dag med promenader och massa prat och te mys. Var nere på Rusta och köpte Natur diet päron den har jag letat efter länge och nu fick jag äntligen tag på den så jag köpte 4 lådor så nu kan jag gotta mig ett bra tag. Ja nu ska de sista kilona bort innan resan den 13 Mars..då vill man ju vara fräsch och fin :)
 
 

Helgen över igen

och den har varit lugn och mysig med en massa promenader i kylan. Idag har vi först varit hos mamma och fikat och sedan hos sambons mamma. Skogspromenad har det också blivit och idag var det kyligt om näsa och öron.
 
 

Lördag Trav och handla på Coop

Idag har jag bara tagit några promenader med Tindra men mest varit hemma och gjort ingenting. Trav har jag ju spelat som alla andra Lördagar och idag satt 7an men väldigt dålig utdelning men så kan det gå lite klirr tillbaka blev det ju. Tog en sväng till Coop nyss och handlade tycker det är skönt att knalla runt där på kvällen det är så lugnt och skönt.
Imorgon kanske det blir en sväng till mamma om inget annat dyker upp :)
 
Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

Pälsmössa

Är så glad att jag har min pälsmössa just nu..snö och några minusgrader är det och många promenader med hunden blir det per dag så då är det skönt att vara varm om öronen.
Idag har det väl inte hänt speciellt mycket har varit hemma mest hela dagen och endast tagit ut hajen på rastning men det är skönt med slödagar ibland med.
Har dottern här och det är alltid lika mysigt sitter och småpratar och lyssnar på musik och gottar oss med lite te mellan varven.
 
 

blondering och soffmys

Idag har varit en upp och ner vänd dag..det beror på att jag sov till 11.30 och det blev helt fel...klev upp och var trött som en gnu fast jag sovit länge...fick besök en stund och sedan iväg till skogen för lite bus. På eftermiddagen kom dottern och mamma hit och jag åkte och köpte färg till håret till mig och dottern så nu är vi blonda och fina igen.
Fortfarande trött så vaknar nog inte till idag men så kan det vara ibland.
 
Igår hade jag en mysstund med vovven bild kommer här :
 
 

Kvällsbus

Nattkissen avklarad och nu är det snart dags att krypa ner under täcket och sluta de blå en stund. Ska bara vänta hem <3 först sen är det sussa som gäller. Imorgon ska det färgas hår och lite annat pyssel en mysig dag med andra ord. OCH jag måste skärpa mig med bantningen har halkat iväg lite på ett bananskal men detta är lätt att fixa jag vet ju att jag har viljan att klara det.
Har ju inte många kilon kvar nu ju och det vore skönt att vara klar så man kan fokusera på lite annat i stället och få vara en normal människa igen. Iof får man ju hålla koll på vad man stoppar in i munnen ändå man kan ju inte börja äta som vanligt igen för då är man snart tillbaka på ruta ett igen.
3 veckor är det kvar att ha Tindra här och det går riktigt bra förutom att hon kan vara lite jobbig att gå ut med ibland då hon drar som en tok men det blir bättre för varje dag som går.
 
Ne nu är det dags att stänga ner för idag :)

Snö mer snöö och bus

Snöar på här idag men det är inte så jätte kallt ute...men halt som sjuttan är det så man får hålla balansen ordentligt när man är ute och rastar doggen. Var iväg till skogen en sväng nyss så hon fick springa av sig lite.
Igår var jag iväg och köpte gymkort till mig och dottern så nu finns det ingen ursäkt att inte träna.
 
 

Mumin..skogsbus och slut på helgen

Jösses vad helgerna rusar förbi snabbt går det.. I fredags var vi hos min bror på kalas och det var en trevlig kväll..Lite snö har vi fått med och det är faktiskt riktigt mysigt. Gårdagen var en hemmadag eller hemma kanske är lite fel att skriva då vi var ute väldigt mycket med hunden..passade på att åka till skogen och gå en ordentlig promenad och en tur ner till mamma och fika. Har precis vaknat här och har redan rastat hajen och tagit mig en svängom med skurmoppen så nu kan jag sitta här och njuta av min kopp te.
 
I fredags kikade jag runt lite på nätet och snubblade då över en plånbok med mumin såå den beställde jag ju såklart jag samlar på mumin och kossor det vet alla som känner mig att jag gör haha :D
 
 

Ösregn..blått lillfinger så kan det gå

Igår blev det lite knas när jag skulle ut med hunden..som alla hundägare vet vira inte kopplet ett varv runt lillfingret..men jag hann inte fixa till allt när jag klev ut genom dörren och hunden fick fart och det knakade till ordentligt i lillfingret som nu är blått och svullet och gör jä...gt ont...
Har haft dottern här över natten och det är alltid lika mysigt te mys och prat i massor.
Har tvättat lite idag och städat lite och ja det REGNAR sååå ovanligt NOT.
 
Så här trött blir man efter en långprommis så då märker man inte ens att någon fotar :)
 
 
Imorgon är det kalas hos min bror så då går bantningen åt skogen för jag tänkter inte sitta där med en nutrilett medans de andra smaskar smörgåstårta..Har varit superduktig hela veckan och inte ätit något annat än det jag ska. Så får fortsätta på Lördag igen..Har inte vägt mig denna vecka då jag har "lingonveckan" sväller ju upp minst 2 kilo då så håller mig borta från vågen.
Får väga in mig nästa vecka :D
 

Vart är snön? Regn tråk och lerigt

Har ju som jag skrivit om innan en hund här denna månaden och vi tar ju en hel del promenader om dagarna och just när vi skulle kliva utanför dörren nyss så började det regna som sjuttan..Hur kul är det?. Nada skoj kan jag meddela..men gå skulle vi ju iaf och det gjorde vi såklart men kom hem blöt och sur..sur på vädret alltså för att promenera är den bästa avkopplingen för mig och det älskar jag.
Snö har vi knappast sett denna vintern och man undrar om det skall komma någon överhuvudtaget... Men det gör det väl kan jag tro.
Nu har jag gottat ner mig i soffan och här sitter jag en stund nu innan det är dags för nattpinken och sedan krypa ner.
Idag har det inte hänt mycket alls plockade upp dottern istan och sedan hem igen. Så tyvärr inte mycket att skriva om idag inte.
MEN det kommer kan jag lova..
 
Äter nyttig mat och kör på med viknedgången och hoppas att vågen snart börjar bli lite snäll mot mig :)

Första natten

och ja det har gått bra visst har hon varit lite orolig men vem skulle inte vara det när man kommer till ett helt nytt ställe. Har varit ute och busat lite idag och handlat lite gott till Tindra hennes klor är klippta och nu ska vi mysa en stund här.
Hon får följa med sambon ut när han bolmar och då passar hon på att titta på folket nedanför.
 
 
 

Rusta, hund och Söndag

Ja idag är jag vilsen men det ÄR Söndag har jag fått höra nu och om några timmar kommer Tindra hit och skall bo här i 1 månad både spännande och tufft kommer det att bli för det krävs ju en hel del tid med djur.
Blir väl en promenad senare och mamma kommer hit på en fika.

En tur till Ö&B

Fick ju Ö&Bs reklamblad på mailen och såg att de hade bra pris på Nutrilett och på bilden hade de ett paket choklad så jag blev superglad men inte sååå länge för när man väl kom dit så var det vaniljsmaken de hade billigt pris på och den klarar jag inte av att dricka får kväljningar såå besviken som faen blev jag.
Köpte mig ett paket med choklad smak men dyrt men hellre dricker jag något jag tycker om än sitter och mår illa.
 
Så startade min pulver resa idag ;)
 
 

Nyår

nu har ett nytt år startat och jag hoppas att detta året kommer att bli grymt bra..har lite mål och det är att minska minst 10 kilo i vikt och att börja på gym inga svåra mål kan jag tycka. Gymkort ska inhandlas antingen i morgon eller på Fredag. Dieten startar jag med imorgon och så var allt igång.
 
Hur var mitt nyårsfirande? Väldans lugnt måste jag säga och är sjukt nöjd över det. Spelade lite bingolotto och vann bara en 100 lapp.
Drack lite vin och skålade in det nya året med skumpa..sambon och jag skålade lite extra då vi varit förlovade i 4 år.
 
Dottern kom hit idag och vi har varit ute på prpmenad 2 ggr och det känns så jäkla skönt älskar att röra på mig sitter jag stilla i soffan blir jag rastlös direkt.
 
Har även städat bort julen idag och jag har inte ens haft en gnutta julkänsla trist men sant men det har att göra med vädret snön gör så otroligt mycket tycker jag.

Snart är det dags att krypa ner och sluta de blå några timmar :D

RSS 2.0