Nyår och gravljus

Vaknade sent tog mig en dusch och lite frukost. Sedan åkte vi iväg och tände ljus på pappas grav och sambons lillasysters grav så nu lyser det fint där ikväll. Kom hem och tog mig en kopp te är inte dags att börja med maten riktigt än så blev sittandes här på datorn och det är ju inget ovanligt.
Igår beställde jag mig lite nya piercingar till naveln och ja fjärilar såklart :) Men får ju inte byta än utan det kan dröja månader innan det är läkt.
 
Vill önska alla en trevlig kväll! Ta det lugnt med smällare och dryck och även i trafiken om ni skall ut och åka.
 
 

Gymkort,kläder och drömmer mig bort bland resor

Kvällen har varit väldigt lugn och jag tog mig en sväng upp till Elins esplanad och kikade lite hittade inget speciellt faktiskt utan blev endast ett par bingolotter och en flaska cider som fick följa med hem. När jag väl kom hem så satte jag mig och kollade lite träningskläder och vips hade jag handlat så nu finns det ingen återvändo nu skall bara gymkortet inhandlas med sen kör vi igång jag och dottern. Ska bli intressant haha...
 
Sambon och jag har suttit här och kollat resor och ja det ska bli en resa snart så skall iväg och fixa mig ett pass så att det är klart iaf :D
 
 

Önskar alla Gott nytt år nu

för det är inte säkert man bloggar imorgon :)
 
Så Gott Nytt år!
 
 

Imorgon är det Nyårsafton

och jag har inte ens känt av julstämning så det känns inte som om det skulle vara nytt år redan jisses vad dagarna rullar på jag hänger inte med alls.. Så vad ska vi hitta på imorgon?. För oss blir det en lugn hemmakväll med god mat och ett glas vin och lite skumpa. Vi börjar dagen med att åka runt och tända ljus på gravarna för de ska ju ha lite fint de med.
Vi ska inte festa till alls har ingen lust  till det men vi ska iaf fira in året det är 4 år sedan vi förlovade oss och det är ju värt ett glas skumpa ;).
 
Igår var jag iväg och handlade lite på Kicks fick ett presentkort därifrån i julklapp :)
 
 

Toppen mysig kväll igår

med vänner vi träffades på en pub i stan där en grupp skulle spela irländsk folkmusik och de var verkligen grymma. Har inte diggat så på länge och vi hade såå trevligt.
 
Medans vi satt därinne och hade kul så fick jag se en av de sk "tiggarna" som går med sina skrynkliga muggar hon gick där utanför i flera timmar och jag när jag och min vän gick ut för att ta lite luft så kom hon fram och knuffade på mig 3 ggr och jag skakade på huvudet och sa nej för av mig blir det inga pengar och jag skall berätta varför. Det är inte för att jag är någon elak människa utan hjärta utan för att vid 3 tillfällen har jag sett hur 3 tjejer klivit ur en fin ny bil de har haft fina snoffsiga kläder på sig smsat med en Iphone för att sedan dra på sig en lump kjol och en gammal jacka satt ett huckle på huvudet och därefter när de fått de trasiga kläderna på sig har de t om börjat halta och sett jätte sjuka ut och detta får mig att se rött för någonstans därute finns det personer som VERKLIGEN behöver hjälp men tack vara dessa bluffare så blundar jag för allt tiggeri och det är inte så det ska vara.
 

Piercing

Idag var min plan att åka in och göra navelpiercing fick det som julklapp av sambon och även en peng att köpa en fjäril som jag ska byta med sedan. Var lite små nervös innan men när han väl ritat ut var den skulle sitta och jag fick lägga mig ner så klämde han bara med en tång och frågade om han skulle säga till när han stack till men det ville ja ju inte. Men helt ärligt det kändes inte och rätt som det var så sa han nu kan du kolla i spegeln och det var redan klart tog inte ens 5 minuter.
Efter så gick jag in en sväng till bolaget och köpte mig några cider till morgondagen då vi ska iväg ut och slå klackarna i taket.
 
 
 

Pust stånk och stön

det här med julmat är inte min grej jag blir tokmätt nästan illamående och detta har man fått vara i dagarna 3 nu men nu är det stopp. Man vill ju lixom inte slänga all mat utan man får offra sig men hua man mår inte bra alls.
Känns som man svällt upp 10 kilo minst så nu blir det tillbaka till nyttig mat igen.
 
Julfton firades först hos svärmor där vi åt en julfrukost med gröt och diverse andra saker. Delade ut lite julklappar och fick julklappar tillbaka. Jag fick en cupcakes bok och muminmugg och sedan fick jag och sambon en större peng och chokladask och trav och trisslotter.
Myigt värre och nöjda gick vi hem och slappade en stund innan vi skulle iväg till bror med familj och äta. Där var vi till 21 på kvällen sedan var det dags att åka hem och öppna våra julklappar hemma. Jag fick en peng till navelpiercing och smycke och ett presentkort på kicks.
Dottern fick en stor hög med klappar så hon blev nog nöjd och glad.
Sambon fick ett spel till PS3 och en flaska rom och t-shirtar och trisslotter av mig så ja vi var nöjda haha :D
 
Idag var vi ju tvugna att fixa till julmaten vi hade köpt själva men sugna var vi ju inte men nu är det slut vill inte ens se åt det mer....

Uppesittarkväll

Ja det är vad vi har nu och bingolotto det är verkligen inte min grej fy bubblan vad tråkigt det är...så känner jag mig rätt så blir det stopp här för mig snart..hittar på något annat roligt istället.
2 glas vin har vi druckit här hemma med precis lagom och imorgon är det julafton och det ska bli så mysigt längtar redan nu...mat och gemenskap svullen mage och viktuppgång haha men det är smällar man får ta.
Januari blir en bantarmånad för mig och då kör jag på till max :)

Imorgon är det dopparedagen

jisses de sista dagarna har gått riktigt snabbt och nu är man nästan där Julafton klappar mat och gemenskap. Men kan inte säga att det känns som jul precis inte ett snökorn utan det blåser och kommer lite regnstänk och är plusgrader. Men man får göra det bästa av det och försöka komma i julstämning..Har varit och handlat det allra sista för en stund sedan och fy sjuttan va folk är hysteriska jag själv är lugn för man hinner ju eller hur?.
Har fixat till skinkan här precis så nu är det bara lugna gatan för mig hela kvällen och jag ska njuta som sjuttan av den..
 
Önskar alla en God Jul!
 
 

Besök av vovve

Idag har det varit en skön dag med lite köttbullsstekning och lite fika. Hade besök av en vovve med i några timmar hon ska vara här några veckor senare i Januari så vi skulle bara få träffa henne lite innan. Hur mysig som helst men stark som sjuttan flög som en vante när vi var ute på promenad.
Imorgon blir det lite smpfix och handling och sedan är det uppesittarkväll som gäller här hemma.
 
 

Lördag och proppen gick

Vaknade hyffsat tidigt och ja travet tog hela förmiddagen men det gick åt h-vete precis men så är det ibland. Sedan så fick jag och sambon ett ryck och städade köket. En tur till coop blev det med dottern vi handlade lite til middagen tacogratängen..där var det kaos som vanligt och vi ska inte tala om bilarna i korsningarna huua vi skulle gå över vägen och hade gröngubbe men tror ni det stoppar bilarna..oh nej man får verkligen se upp.
Hem och när vi satt oss i soffan så gick proppen så det blev helt svart...o inga proppar hemma så då fick mamma komma hit med några och fick samtidigt lite mat av oss.
Både jag och dottern är rastlösa av oss så vi knallade iväg en sväng till Maxi och kikade i affärer köpte en julklapp till sambon och nu sitter vi här och är lite smått rastlösa igen men nu får vi hålla oss inne då det regnar och blåser ute.
 

kaos men håll dig lugn

herrejisses vilken kaos det är både i trafiken och i affärerna nu..var iväg en snabbis idag och uträttade lite ärenden och jag är glad att jag redan handlat jisses för nu är det armbågar och starkast som vinner haha.. Hur som helst köpte med lite Thai mat hem och vi gottade oss jag kände att jag var värd lite annat än den nyttiga kost som jag egentligen bara äter. Men imorgon blir det som vanligt igen.
Har varit ute och promenerat med dottern 2 ggr idag så rört på mig har jag ju gjort. Vi tog en sväng till elins esplanad och hämtade ut ett paket och svängde in på cervera och kikade lite med. Där köpte jag mig en äggklocka inte för att jag använder det så flitigt men det var ju en kossa och då kunde jag ju inte motså.
Hem och stekte lite köttbullar och nyss kollade vi på en film en härlig kväll har det varit och snart ska man väl krypa ner under täcket och försöka sova några timmar.
 
Imorgon är det trav som gäller och jag hoppas man kan få en liten julklappspeng :)
 
 
 

Blir lite nedstämd av mörkret

men har ändå julkänsla hur hänger detta ihop tro?. Hur som helst idag kör jag lite tvätt och städning här hemma och då är musik ett måste det går mycket lättare. Igår fuskade jag lite med maten men kände att det var okej. Idag är det tillbaka till det nyttiga igen och morgonen startades med en Slanka goda gröten (men god är den faen inte blev faktiskt riktigt besviken på den ) och nyss blev det en omelett med feta ost och dessa 2 ihop blir 474 kcal jag har blivit en hejare på att räkna och det känns inte lika jobbigt längre.
 
Ska INTE gå iväg och kika i affärer idag iaf för det blir julklappsinköp trots att jag redan är klar och jag är pank så nej hemma får det bli :).
 
 
 
 
 

Tog mig en promenad och shoppade

Ja då har man tagit sig en promenad till Elins esplanad och shoppat ytterligare några julklappar så nu får det vara stopp nu har alla fått klappar.
Många som hade samma ide som jag men det var ändå under kontroll tror folk kommer handla mer någon dag innan julafton och då vill INTE jag vara där haha.
Nu är det bara julmaten kvar att handla och det gör jag på Torsdag så jag känner mig inte stressad alls då allt mer eller mindre är klart.
Nu ska jag njuta av en kopp te och bara sitta här och slappa :)
 
 

Måndag och regn och blåst

fy sjuttan vilket tråkigt väder det är det regnar och blåser jag skulle gärna ha snö istället men tyvärr kan man ju inte välja det.
Har inte gjort mycket alls idag bara en tur till Coop och handlat lite det känns skönt faktiskt.
 
Kämpar på med att äta nyttigt och det går trögt med viktnedgången tycker att så som man kämpar så borde det ju ge resultat men icke sa nicke. Men bara att kämpa vidare :)
 
 

3dje advent

ja idag tände man 3dje ljuset och nu är det inte långt kvar till dagen D julafton julkänslan har faktiskt redan kommit och man längtar efter den goda maten och gemenskapen som är på julafton med familjen. Dottern ska vi hämta på kvällen på julafton då hon firar först hos sin pappa sedan kommer hon hit och övernattar här det ser jag fram emot kommer bli hur mysigt som helst.
Men nu var det ju inte detta jag skulle skriva om utan om dagen idag som har varit den slappaste på länge jag sov till 13 ja ni läste rätt då kom sambon in och frågade om jag tänkte sova hela dagen jag hade ingen aning om att det var så sent för det var nämligen mörkt i sovrummet så jag trodde det var morgon men ack så fel jag hade där.
Klev upp och började tvätta direkt ja så kan man med göra om man är jag..
Vi har nyss ätit middag och nu är det vila och ha det mys som gäller hela kvällen ja jag är slö idag och det tänker jag unna mig att vara.
Får ta tag i allt här hemma imorgon för det hinns ju med det med..ska städa lite och fixa klart allt det juliga tänkte jag och posta julkorten imorgon.
 
 
 

Känslan

Känslan av att tro att det är Söndag det hade jag ikväll fattar inte vart det kom ifrån då jag tittat på travet innan och det vet ja ju att det är på Lördagar..Har varit trött hela dagen men sambon och jag tog oss ändå en promenad till Coop och handlade lite frisk luft behöver man ju.
Bjöd hit mamma på en fika och nyss kollade vi på en film en toppen dag med andra ord. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och skall strax sussa.
Fuskade igår och gottade mig lite men kände att jag var värd det men nu går jag tillbaka till den nyttiga maten igen och kör ända fram till julafton då ska jag äta mat det är ju det man ser fram emot ju och gotta sig med all julmat men jag vet att jag kommer ha mega ångest men det är smällar man får ta.
Ska ner minst 6 kilo till och det får ta den tid det tar känner att jag är inne i ett bra tempo med typ 1 kilo i veckan och jag tror det är bra för kroppen.
Men efter jul blir det att köpa sig ett gymkort det kan bli intressant då jag inte gymmat på många många år.
Så det får bli mitt nyårslöfte att gå på gym..tänkte jag skulle försöka mig på att dra ner på snusandet med men någon last ska man väl ha och den är min.
 
Natt natt från trollmor
 
 

Hitta Julklappar

 Ja nu är det bara  10 dagar kvar till julafton och det är nu det börjar bli panik över vad man ska köpa till sina nära och kära i julklapp du kan kika in på den här sidan och kanske hitta något roligt http://hittajulklappar.com/
 
Men sen tänkte jag även komma med lite andra tips på julklappar med vi kan börja med klappar till pappa/pojkvän/man/make.
Vad är han intresserad av det får man väl först fundera på kanske älskar han sport då är det ju något inom det man kan köpa nya skor eller träningskläder eller varför inte ett gymkort?.
Andra saker man kan köpa är ju parfym, kläder eller elektronik allt handlar ju om hur dyra klapparna skall vara det finns ju saker för allas plånböcker.
 
Till mamma/flickvän/sambo/maka så är det kanske någon köksapparat som behövs eller kläder och smink eller något fint smycke?.
 
Till barn är det väl leksaker som gäller det älskar väl alla barn att få hårda julklappar brukar göra dom mest glada.
 
 
Smycken kommer det lite förslag på här: Detta kommer ifrån Guldfynd
 
 
Skjorta till pappa/pojvän etc: Denna finns på H&M
 
 
 
 

Hade en mysig kväll

med dottern gjorde lite julgodis och tog lite vin..kvällen var väldigt lugn och skön. Inget stort lucia firande här inte :)
 
 
 
 
 

Storm så håll i hatten

när jag vaknade till imorse så blåste det lite men inte så farligt men under eftermiddagen och kvällen ökade det ordentligt..så när jag och dottern gick iväg förut och skulle handla lite så flög man iväg lite men vi lyckades ta oss fram och tillbaka utan att lätta från marken. Har nu druckit lite te och tagit ett varmt och skönt bad. Ställt upp granen men inte pyntat den än utan det gör jag imorgon inget stress med det ju för det hinner man ju med.
Imorgon ska jag och dottern fira lucia själva då sambon ska iväg med kompisar och bowla. Vi ska göra lite godis och ta oss ett glas det känns hur skumt som helst att säga att man ska dricka med dottern men hon har ju faktiskt åldern inne nu ju. Inte för att det blir några stora mängder haha...
 
Ta det lugnt om ni ska ut i stormen och Natti natt!

"En julsaga" från Systembolaget

 
Jag har själv en tonårsdotter och min största rädsla är att hon tar sin första fylla och det går illa. Som det är nu så är det ju bara systembolaget som får sälja alkohol och det tycker jag är bra jag vill inte att det ska gå att köpa vin och sprit i livsmedelsbutiker. Som det är nu så händer det inte så mycket olyckor mm och så skall det fortsätta tycker jag. Rattfylla är det hemskaste som finns och det är lätt att bli beroende men än tycker jag inte att det har gått så långt och det hålls inom rimlig gräns bland befolkningen. De som arbetar på bolaget kan ge bra information och hjälpa till bra när man t ex ska köpa ett gott vin till maten. Att hålla alkoholen på systembolaget tycker jag ska fortsätta och vill man läsa mer så kan man gå in på:  varforsystembolaget.se

Onsdag och bakning

Idag så har jag varit lite lat och det har inte blivit gjort så hemskt mycket..mamma var här och fikade och sedan blev jag sittandes vid datorn en stund innan det var dags att börja med maten..fisk stod på menyn idag och lite grönsaker till..jag äter ju inte pasta, ris och potatis så för mig är det broccoli och blomkål som gäller :). Fungerar toppen att äta så men vågen är så förbannat envis jag håller mig till ca 500 kcal per dag men den vägrar släppa kilona från min kropp blir såå arg.
Men jag ger inte upp de ska bort om det så tar flera månader haha.. Jag är envis som en åsna.
Fast visst kan jag erkänna att jag är sugen på att köpa en stor påse med godis och bara vräka i mig men nee det händer inte men man kan ju fantisera om det iaf.
Nyss bakade jag lite kakor det har blivit som en noja för mig nu när jag bantar jag bakar som en tok men äter ju inget det får andra göra istället och ja det tackar de ju inte nej till har jag märkt.
 
 
 

2 minuter

Låg i sängen och slappade länge idag då jag sovit så himla illa några nätter nu och jag hade ju inget speciellt att göra idag så det kändes ju helt okej...MEN då ringer sambon från jobbet och säger att fastighetsskötaren kommer om 2 minuter..sååå då fick jag lite småpanik..kastade mig upp och hoppade i kläder bäddade sängen och hann precis klart innan det plingade till på dörren..jäklar va det gick undan men håret borstade jag inte så mötte honom som en trasslig fin rugguggla..men vem bryr sig haha..
Han kollade element och fönster och ja det hjälpte ju inte mycket för vi har lika kallt nu som vi hade innan han kom hela 19 grader såå här är man inte bortskämd med värme precis.
Just nu har vi tänt en massa ljus och hoppas få liite mer värme i vårt lilla krypin :)
 
Men nog om det nu till vikten som jag brukar skriva om jag kämpar fortfarande på som innan med kombo och jo det går sakta nedåt men så fick ja ju det där som vi tjejer brukar få 1 gång i månaden och då så pekade vågnålen åt helvet eller ja uppåt helt jäkla fel håll...
Det gör ju inte humöret bättre precis meen bara att gilla läget får se om det försvinner något kilo när veckan är över.
 
Ikväll ska jag gå och möta dottern som kommer med bussen sen ska hon va här i några dagar det ska bli så mysigt så..lite promenader och lite bakning och mycket prat och skratt...Det gillas :)

Måndag snart igen

och det känns fin fint den här veckan ska jag börja pynta med tomtar och grejjer kanske granen kommer upp med vi får se hur mycket jag hinner. Ska färga mitt hår i veckan med så jag slipper gå runt och se ut som en skunk i huvudet.
En julklapp ska hämtas med som jag beställt och sedan är jag klar :).
 
Glömde ju visa att tomten var på besök häromdagen så jag har nog varit snäll i år haha :D
 
 

Ännu mer snö

fick pulsa ut till parkeringen i snö som kommit i morse får att ploga här på gården det verkar ju inte göras så flitigt. Vi skulle upp till sambons mamma och äta mat i dag så det var bara att knalla ut och glida med bilen dit för glida det var verkligen det man gjorde för vägarna var katastrof. Men nu är vi hemma helskinnade igen och nu går inte jag ut mer idag.
Mätta och goa sitter vi nu här och tar det lugnt.
 

Snökaos när man vaknade

Det varnades ju friskt igår om Sven men han kom inte hit förrän i natt så imorse när jag slog upp mina blå och tittade ut så ja då var det kaos. Dottern skulle egentligen till skolan men hon fick sussa vidare och jag själv kröp med ner och sov en stund till. Jag tycker det är fint ute just nu men inte speciellt skönt att vara ute. Jag och dottern tog oss en sväng till Coop och det yrde på rätt friskt och det var riktigt halt på vissa ställen så man kände sig lite som Agda 97 när man stapplade fram.
Så kvällen har tillbringats inne med bad och te och soffmys och det är riktigt skönt.
 
 

Julklappstips

Kan tänka mig att många funderar över vad det ska köpa till nära och kära i julklapp och nu tänkte jag dela med mig av lite olika julklappstips
för jag vet själv hur svårt det kan vara att komma på vad man ska köpa till alla. Till sambo/fru/flickvän så brukar presentkort på kläder eller smink gå hem bra om man inte vet vad de passar i för vet man det så kan man ju köpa kläderna istället. Kanske önskar de sig en ny mobiltelefon fast det är ju en rätt stor kostnad och passar inte allas plånbok. Är det till en dotter så kanske flytta hemifrån saker är en bra klapp för till sin egna första lägenhet så finns det ju hur mycket som helst man behöver. Det var lite tips till tjejer. Barn ja det är väl oftast leksaker som går hem där och lite godis kanske?. Till sambon/make/pojkvän så är rakvatten en bra julklapp eller kanske en ny skjorta och slips eller andra klädesplagg. Här kan man också köpa elektronikprylar det går alltid hem eller ett spel till pc eller tvspel. Det finns egentligen hur mycket som helst man kan köpa i julklapp och allt beror på hur mycket man vill lägga på klappar för det är ju inte meningen att man ska förköpa sig utan det finns för allas ekonomi. Här kommer nu lite olika bilder på det jag skrivit om och jag hoppas detta hjälper någon eller att man får en idé om vad man kan köpa. En sida man kan titta in på är : http://allajulklappstips.com/
 
 
 

Mitt i veckan dagen

Onsdag och snart slut på denna veckan med jisses vad dagarna rullar på nu är det inte långt kvar till julafton ju..Igår hämtade jag ut mitt paket från Jotex med gardiner och tomte alltid lika kul att se hur allt ser ut live. För bilder kan ju skilja sig ganska mycket mot hur det verkligen ser ut men jag vart iaf supernöjd.
Ska snart dra igång med lite mat här så sambon får lite i magen innan han åker till jobb. Fläskfilé står på menyn idag :)
 
 

Sitter här i soffan och bara läängtar efter Jul

Ja ni läste rätt efter att ha slagit in några julklappar här nyss så fick jag bara en såå stark längtan efter julafton just för att jag vet hur glad min dotter kommer att bli när hon får sina julklappar och hela stämningen vid jul.. JA jag älskar julen verkligen att få vara tillsammans med familjen det är det bästa..äta god mat och godis och dricka glögg och äta pepparkakor åh så härligt.
Börja julaftonsmorgonen med risgrynsgröt och skinsmörgås då kan man inte gå på diet som jag gör just nu haha..får julen handlar ju om att gotta sig..visst jag kommer ha ångest men det får man ta jag hinner banta efter med och kan ju hinna gå ner några kilon till innan dagen D är här.
Idag har jag kört blandat med pulver och lite mat och det är det som fungerar bäst för mig förra veckan minskade jag med 2 kg och det känns som en bra takt :)
 
 
 
 

Shoppa tvätta och mysa

Idag började jag dagen med att byta i alla sängar så nu blir det extra skönt att krypa ner ikväll..Sedan blev det högen med tvätt jag satte klorna i och den är nu klar den med. Blev en sväng till Elins esplanad nyss för att shoppa klart lite julklappar och nu sitter man har och myser i soffan med en kopp te...En härlig dag med andra ord och nu ska jag bara njuta i lugn och ro resten av kvällen för känner mig rätt nöjd :)
 
 

RSS 2.0