Zucchinibaugetter (Lchf)
Detta behöver du: (blir ca 5-7 st beroende på hur stora man gör dom )
8 stycken ägg
3 dl fin riven zucchini ( krama ur all vätska)
3 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
2 dl sesamfrön ( jag hade inga hemma så jag gjorde utan och det blev bra ändå)
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
(jag hade inga sesamfrön och de blev supergoda utan med )
Gör så här:
Fin riv zucchinin och krama ur så mkt av vätskan som går. Vispa äggen fluffiga och rör sedan ner zucchinin.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och rör sedan ner i äggblandningen. Låt det sedan stå och svälla i ca 10 minuter.
Sedan börjar själva formingen av baguetterna och det är en väldigt kladdig deg men försök att få till avlånga bullar så gott det går.
Skåra degen lite det blir snyggare ( här blev väl inte mina så fina men för försöka bättre nästa gång). Grädda i ca 20-30 minuter i 200 grader jag hade inne mina ca 20 minuter. Men här beror det ju på ugnen :).
Sedan låter du bröden svalna på galler... Ät och njut :D