Helgen
Helgen har varit riktigt mysig...I Fredags lagade jag Indiskt till middag och det blev uppskattat. Serverade grytan med ris och sallad och naan bröd. Det är lite hetta i den här maten och det gillar jag :)
Detta behövs för 4 portioner:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
salt
1 msk riven ingefära
500 g krossade tomater
1 påse kryddmix tikka Masala
1 dl matlagningsyoghurt
11/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här:
- Skala och skiva lök och vitlök. Skär kycklingen i grova bitar. Bryn kyckling, lök och vitlök i matfettet i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.
- Tillsätt krossade tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
- Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.
- Servera med ris eller annat gryn. + grönsallad och naan bröd


Kommentarer
Trackback