Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
Ja det var det som stod på menyn här hemma idag och ja det var riktigt gott och krämigt.
Imorse kom dottern redan efter 7 så vi knallade bort till Coop och handlade lite till våra morgonsmoothies vi skulle göra. Spelade lite Ps3 och sedan tog vi oss varsin timma på locket.
Detta behöver du:
4 stycken kycklingfilé
smör att steka i
1 st tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiché
salt&peppar
2 dl riven ost
Servera med haricots verts eller andra kokta grönsaker.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Kommentarer
Trackback