Ananaskaka och Vaniljhorn

Idag fick jag och dottern ett litet ryck och kände för att baka lite så det slutade med en Ananaskaka och Vaniljhorn och självklart kommer bilder och recept :)
 
Vaniljhorn:
 
 Recept på vaniljhorn:
 
För cirka 40 stycken:
Ca 5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
200 g kallt smör

Garnering:
Strösocker
( Ugnen på 175 grader )

Gör sedan så här:
1. Blanda ingredienserna - spara lite mjöl till utbakningen - gör en smidig deg. Gör gärna detta i matberedaren, kör i så fall bara precis samman till en deg.
2. Dela degen i 4 delar. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär i cirka 6-7 centimeter långa bitar och böj dem till horn. Lägg sedan på bakplåtspapper.
3. Grädda i ugnen i cirka 12 minuter.
4. Vänd sedan i strösocker.
 
 
Ananaskaka:
 
 
Recept på Ananaskaka:
 
För cirka 12 bitar:
2 burkar krossad ananas (ungefär 435 g)
2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl kallt vatten
 
Kokostäcket
4 msk smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
( Ugnen på 200 grader )
 
Gör så här:
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Låt ananasen rinna av i durkslag, pressa gärna lite för hand.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd växelvis ner mjölblandning och vatten i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
3. Kokostäcket: Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda några minuter. Rör hela tiden så att smeten inte bränner vid. Blanda ner vaniljsocker mot slutet.
4. Fördela ananasen på den halvgräddade kakan och bred ut kokossmeten ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 20 minuter. Täck eventuellt med folie mot slutet om ytan verkar bli för mörk.
Servera avsvalnad med vispad grädde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0